Prethodni članak
Sljedeći članak

Filip Pavlinić pogodio za minimalno, ali i više nego  zasluženo slavlje Klanjca

5. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, KLANJEC – Ilovac 1:0

  • Filip Pavlinić.JPG

    Filip Pavlinić


Sjajan tjedan za Klanjec. Nakon što su Klanjčani u prva tri kola upisali dva remija i poraz, u ovom su tjednu prvo u srijedu savladali u gostima Blato (0:2) pogocima Brleka i Dleska, da bi u petom kolu stigli i do prve domaće pobjede i to protiv Ilovca s minimalnih, ali i više nego zasluženih 1:0. 

Klanjec je od prve minute zagospodario travnjakom protiv obrambeno orijentiranih gostiju. Prvu priliku domaći imaju već u 6. minuti, no dobar udarac Brleka nakon ubačaja F. Pavlinća gostujući vratar Bogović krajnjim naporom skreće u korner. Brlek je ponovno na sceni u 13. minuti kada prolazi dva igrača gostiju i dobro puca, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira Vrtarić. Odlično puca i Dlesk u 18. minuti, no Bogović ovaj puta nogom skreće loptu u korner. Gosti jedinu prijetnju imaju u 40. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca, no Vrtarić je zamalo neprecizan. 

I u nastavak bolje ulaze domaći pa tako u 49. minuti F. Pavlinić priprema odličnu šansu Brleku koji s pet metara udaljenosti puca snažno, ali pogađa ravno u gostujućeg vratara. Minutu kasnije Brlek ulazi s lijeve strane i puca malo pokraj gola. Opasan je bio i slobodni udarac Dleska u 62. minuti, ali završio je malo preko gola. Drugu prijetnju na utakmici gosti imaju u 68. minuti preko Šaflina koji odlično puca, ali Travnikar još bolje brani. Šaflin je na sceni i u 82. minuti, no ovaj puta puca preko gola. I napokon u 86. minuti svi napori Klanjca nagrađeni su pogotkom. Janžek se odlično oslobodio dva igrača na lijevoj strani i ubacio u sredinu gdje Vrtarić izbija loptu, ali ravno na nogu Filipa Pavlinića koji odmjerenim udarcem pogađa za konačnih 1:0 i donosi svojoj momčadi tri vrijedan boda za bijeg u „gornji dom“ ljestvice gdje je Klanjcu i mjesto. 

KLANJEC – ILOVAC 1:0 (0:0)
KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 150, SUCI: Bajan, Maleš i Zlomislić.
STRIJELAC: 1:0 F. Pavlinić 86'.
KLANJEC: Travnikar, Leš (69' Kontrec), Šinko, Bogović, Štih (77' Golubić), Petrović, K. Pavlinić, Zrnc, Brlek, F. Pavlinić, Dlesk (90'+3 Zanoški). TRENER: Danijel Tomašković
ILOVAC: Bogović, Protulipac (73' Prežgaj), Vrtarić, Rehorić (46' Šaflin), Poljanica, Kladušan (87' Lesić), Valentić (87' Vrbetić), Rojnić, Kusanić, Popovački, Jurčić. TRENER: Marko Poljak

Još članaka iz "Sport"

Facebook