Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvodni nastupi u sezoni zagorskih ekipa Toplica i Bedexa 

Odbojka, Memorijalni turnir Željko Sović-Sova


Odbojkašice Bedexa i Toplica sudjelovale su danas u Varaždinu na već tradicionalnom seniorskom pred-prvenstvenom turniru na kojem snage odmjeravaju ekipe iz 3. i 4. HOL sjever.

Riječ je o petom Memorijalnom turniru Željko Sović – Sova, na kojem je ukupno sudjelovalo devet ekipa, koja su razigrale po dvije utakmice, bez nekog važnog natjecateljskog rezultata, tj. turnir je bio revijalni. Toplice su nastupile s dvije ekipe. Debitirali su novi treneri Berislav Cingula i Marija Poljak koji su vodili po prvi puta svoje ekipe.

Marija Poljak vodila je ekipu koja je izgubila od ekipe Kaštel 2 sa 1:2, a za nju su igrale: K. Sinković, M. Korade, L. Šipek, D. Boršić, J. Sinković, N. Herceg, E. Juranić, A. Poljak, L. Halapir, E. Markuš i M. Vrančić (kap.). Berislav Cingula je vodio ekipu koja je poražena od Štrigove 0:2, a za koju su igrale: V. Mužar (kap.), E. Juranić, M. Šturman, L. Šuper, L. Horvatiček, D. Boršić, E. Barić, W. Reister, J. Marković, L. Mišković. 

U prvom planu nije bio rezultat nego uigravanje ekipa, poručuju iz kluba. ''Slijedom toga sve igračice su dobile priliku da odigraju jedan dio utakmice. Na dobrom smo putu izgledalo je to taktički jako dobro na terenu. Dobro smo stajali u terenu i kretali se. Igrali smo vrlo živo i borbeno sa puno napada i obrana.

Malo nam nedostaje iskustva blokiranja jer smo se dosta puta nepotrebno upecali u mrežu. Servis i prijem servisa su bili korektni. Dizači i napadači su bili dobri. Nismo iskoristili dosta kontranapada koji su nam se nudili u igri. Sve u svemu vidi se napredak. Sitnice ćemo doraditi pa će to biti još bolje. Bitno da smo mi jako mobilni i borbeni sa puno kretanja. Kako bi se reklo ekipe imaju svoju neku unutarnju energiju odnosno dušu.'' – rekao je trener Robert Halapir, pokretač odbojke u Toplicama i najavio sezonu koja kreće u listopadu. 

''Igrat ćemo s jednom ekipom mini 2014 i mlađi, tri ekipe male odbojke 2012. i mlađi, jednom ekipom mlađe kadetkinje 2010. i mlađe, jednom ekipom kadetkinja 2008. i mlađe, te tri seniorske ekipe.'' – rekao je Halapir Ekipu Toplice 1 u 3. HOL sjever – skupina sjever vodit će Berislav Cigula, a Toplice 2 u 4. HOL sjever – skupina sjever i Toplice 3 u istoj ligi Marija Poljak i Robert Halapir. 

I Bedex je spreman za novu sezonu 

I OK Bedex je nastupio sa jednom ekipom na ovom revijalnom pripremnom turniru. Kako nam kaže trenerica Ivana Čehulić: ''Turnir nije bio klasičnog karaktera, točnije bez plasmana i pobjednika, već prvenstveno da se okupe ekipe 3. lige pred prvenstvo i malo odmjere snage i pripreme djevojke za novu sezonu. Od ove sezone ekipa 3.lige proširena je za 5 mladih igračica iz naše razvojne ekipe 4.lige, pa smo tako imali mogućnost malo kombinirati postavu, dati više prilike novima da se uigraju, a samim time rezultat staviti u drugi plan. Kao trenerica vrlo sam zadovoljna pokazanim i vjerujem da će to biti još jedna dobra sezona za nas.'' – rekla je Čehulić.

Bedex 2 je odmjerio snage sa ekipama Vinica od koje je izgubio 0:2 i Plavi 2, od kojih je izgubio 1:2. Za Bedex 2 su u ovim utakmicama nastupile: M. Vurnek, I. Meštrović, D. Prančić, L. Mrkoci. A. Sedak – Benčić, E. Ocvirek (kap.), M. Lež, G. Vurnek, E. Špiljak, T. Glumpak, T. Bezjak, trenerica Ivana Čehulić. U nadolazećoj sezoni Bedex će igrati 2. HOL regija sjever, Bedex 2 3. HOL sjever – skupina sjever, Bedex 3 4. HOL sjever – skupina sjever, te sa dvije ekipe u maloj i jednom ekipom u mini odbojci. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook