Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec drugi u grupi i u klasi

Odličan nastup vozača Zagorja na brdskoj utrci u Ilirskoj Bistrici


Iza vozača Zagorje Oroslavje, Floriana Šaleca, još je jedna odlično odrađena brdska utrka i to u Ilirskoj Bistrici (Slovenija). Na utrci je nastupilo više od 200 vozača, od kojih se pedesetak borilo za plasman u Prvenstvu Hrvatske. Ukupno pobjedu odnio je Laszlo Szasz u formuli Reynard F3000 koji je u dvije utrke ostvario vrijeme 02:28.935 uz prosječnu brzinu os 121,10 km/h. Drugi je bio Dejan Dimitrijević u Seat Leonu, a treći Goran Deak u Golfu TCR. 

Zagorski as, vozač AK Zagorje Oroslavje, Florian Šalec, sa svojim je Citroenom C2 R2 sitgao do 18. mjesta u "generalki" s vremenom 03:02.912 s prosječnom brzinom od 98,61 km/h. No ono puno važnije za njega su dva postolja i druga mjesta kako u klasi 5a, tako i u grupi 5. Bolji od njega bio je samo Saša Radola u Hondi Type R koji ga je nadmašio za nešto više od osam sekundi.

-Očekivano sam osvojio drugo mjesto. Sve je bilo pod kontrolom, automobil me je savršeno služio. U ukupnom poretku sada i dalje držim sigurno drugo mjesto u klasi 5a, dok me u grupi 5 očekuje velika borba za drugu poziciju. Jedva čekam europsku utrku u Buzetu za dva tjedna, a prije nje ću odvoziti kumrovečki rally s Dariom Šamecom. Hvala sponzorima i svima koji mi pomažu na bilo kakav način - izjavio nam je Florian Šalec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook