Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Evo tko je sve slavio na ovom trailu

Četvrti Trail ''Za dušu i tijele Mirko Fulir'' 


Jučer je u Mariji Bistrici održan četvrti Trail ''Za dušu i tijele Mirko Fulir''. Pokrenut u suradnji Turističke zajednice općine Marija Bistrica, i nekoliko trkačkih i sportskih entuzijasta iz postojećih zagorskih klubova, na čelu sa Svenom Plečkom, ove je godine ''bistrički trail'' imao mali novitet. Naime, start obje utrke bio je na središnjem bistričkom trgu, Trgu Pape Ivana Pavla II. Duža staza ovog traila ide Bistričkom obilaznicom ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir'', samo u suprotnom pravcu, naravno, uz mali dodatak ove godine, pa je iznosila 12,1 km, a kraća ruta iznosila je 6,8 km. 

OVDJE POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU

Na dužoj dionici slavili Marko Gorički i Suzana Dinjar

Trostruki pobjednik Nikola Špoljar ove godine nije nastupio pa je nekako očekivano slavio Marko Gorički iz AK Zabok sa vremenom 45:51, drugi je bio Neven Čorko iz AK Rudolf Perešin sa vremenom 46:46, a treći Karlo Lešković iz AK Zabok sa vremenom 47:02. U ženskoj konkurenciji slavila je Suzana Dinjar iz AK Rudolf Perešin sa vremenom 1:11:32, druga je bila Petra Vrančić Lež (Brzi i žestoki) sa vremenom 1:17:26, a treća je bila Ana Kresojević iz AK Maksimir sa vremenom 1:18:03. Ukupno je veliku utrku prošlo 40-oro natjecatelja, 33 trkača i sedam trkačica. 

Na kraćoj dionici pobijedili Jan Grabrovečki i Valentina Špiranec

Na manjoj dionici nastupilo je 27 trkača i 19 trkačica. Najbrži je bio Jan Grabrovečki iz AK Zabok sa vremenom 31:59, drugi je bio Luka Kranjčec iz TK Maraton Krapina sa vremenom 33:43, a treći je bio Darko Dominko iz AK Zabok sa vremenom 37:41. U ženskoj konkurenciji slavila je Valentina Špiranec (1RM) sa vremenom 43:02, druga je bila Nevija Frajzman (ind) sa 43:20, a treća Gordana Tkalec (SD Lastavice) sa vremenom 47:14. Na ovoj dionici u konkurenciji dječaka slavo je Luka Kranjčec (TK Maraton Krapina) sa vremenom 33:43, drugi je bio Bruno Muhek sa 42:01, a treći Antonio Hercigonja sa 42:13, oba individualci iz Marije Bistrice. 

Po drugi puta svoje su natjecanje imali predškolci i učenici 

Ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić, u suradnji sa kolegama organizirao je po drugi puta dječje utrke od predškolske djece sve do osmaša, a koje su održane na nogometnom igralištu u Mariji Bistrici. Ukupno je bilo devet kategorija trčanja na raznim dionicama prilagođenima uzrastu. Predškolci su trčali na 70 metara, a slavio je Luka Babić, ispred Agate Juras i Nike Purete. U kategoriji prvih i drugih razreda na 100 metara kod djevojčica je slavila Lili Perković, ispred Dore Pugar i Eme Perović, a kod dječaka Danijel Šimunec, ispred Noe Vinkovića i Andreja Tumpića. U kategoriji trećih i četvrtih razreda na 300 metara, kod djevojčica slavila je Eni Habazin, ispred Lane i Ane Vajdić, a kod dječaka Jura Ozimec, ispred Marina Pentavca i Leona Meštrovića. U kategoriji petih i šestih razreda na 300 metara, kod djevojčica je slavila Amalija Žukina, ispred Lucije Jakopović i Mie Muhek, a kod dječaka Dorian Meštrović, ispred Nike Micaka i Doriana Kapitana. U kategoriji sedmih i osmih razreda na 300 metara, u ženskoj kategoriji je slavila Jana Ozimec, ispred Mile Pavlović i Tee Lacković, dok je u muškoj konkurenciji nastupio slavio Luka Klenkar, koji je jedini i nastupio u toj kategoriji. 

Sva proglašenja na središnjem bistričkom trgu

Utrka je protekla po lijepom i toplom vremenu i dojmovi svih sudionika su pozitivni. Uz Plečka i članove AK Zabok u organizaciji je Turističkoj zajednici Općine Marija Bistrica najviše pomogao i dr. Ranko Miholić, zadužen i za mjerenje vremena, ne smije se zaboraviti i velika logistička podrška Josipa Petrica i Karla Leškovića, posebice u označavanju staze. Nakon utrka uz proglašenje najboljih, organizator je organizirao druženje. Nagrade je dodjeljivao  načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, kako odraslim sudionicima traila, tako i sudionicima dječje utrke. 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook