Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljiva pobjeda Zagorca KR

4. kolo III. NL-centar, ZAGOREC KR – Dinamo OO 4:1 


Sasvim zasluženo Zagorec KR došao je svoje druge ovosezonske pobjede u III. NL-centar. U Podgori je pao Dinamo OO sa čistih 4:1. Gosti su stigli u Krapinu s treće pozicije, no Krapinčani su pokazali da su trenutno znatno kvalitetnija momčad.

Zagorec se od početak autoritativno nametnuo, ali izuzev odlične šanse Hanžića na pas Stiperskog nije bilo opasnih situacija pred gostujućim vratarom. I onda šok u 22. minuti. Kontru je povukao opasni Crnković, dao u prostor za Brkića koji izlazi sam pred Bručija i rutinirano zabija za 0:1. Krapinčani nisu gubili glavu nakon toga i samo minutu kasnije ponovno je u dobroj poziciji Hanžić, no puca pokraj gola.

Gosti su još jednom na sceni u 27. minuti kada je Puntar u solo-prodoru nanizao nekoliko igrača, ali stigao je gotovo do korner linije i pucao u Bručija. Dvije minute kasnije pokušao je solidno Jazbec iz daljine, no bez učinka. Nadmoć Zagorca konačno je materijalizirana u 36. minuti. Štimac je u solo-prodoru osvojio gotovo trideset metara i pucao u vratara Šolčića od kojeg se lopta odbija do Kneza koji sigurno poentira za 1:1. Samo dvije minute kasnije Krapinčani su u vodstvu. Hanžić daje odličnu dubinsku loptu za Stiperskog koji izlazi sam pred Šolčića, ali ga ruši Pavlak pa sudac Kelihar opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima kapetan Majcenić, Šolčića šalje desno, a loptu u lijevu stranu za 2:1. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela poslije ubačaja Landripeta s desne strane dobro je pucao Hanžić, no Alić je u posljednji trenutak blokirao njegov udarac u korner.

Do 67. minuti praktički nije bilo šansi, a onda je s desne strane nabacio Šimunić, Hanžić je produžio do Stiperskog koji puca u Šolčića od kojeg se lopta odbija do Majcenića koji zabija svoj drugi pogodak za 3:1. Pet minuta kasnije Landripet odlično probija desno i centrira za Hanžića koji pokušava efektno petom, Šolčić po treći puta odbija, a ovaj puta Stiperski gura loptu u mrežu za konačnih 4:1. Gosti prvi i jedini put u nastavku prijete u 76. minuti kada Bruči brani udarac Putaka. Tri minute prije kraja utakmice na drugoj strani pokušava Korytsky, no gostujući blok odbija njegov udarac u korner. 

ZAGOREC KR – DINAMO OO 4:1 (2:1)
KRAPINA: ŠRC Podgora, GLEDATELJA: 100, SUCI: Kelihar, Matić i Deverić.
STRIJELCI: 0:1 Brkić 22', 1:1 Knez 36', 2:1 Majcenić 38' (11m), 3:1 Majcenić 67', 4:1 Stiperski 73'.
ZAGOREC KR: Bruči, Štimac, Frinčić, Stiperski (81' Korytsky), Knez, Majcenić (80' Krznar), Brčić (75' Ružak), Šimunić, Landripet, Jazbec (75' Strabić), Hanžić (75' Topolovec). TRENER: Tihomir Šeperac
DINAMO OO: Šolčić, Kostelec (69' Bazira), Brkić (74' Žgela), Bogdanović (46' Bencetić), Savičić, Crnković, Bukovac, Puntar (61' Kljaić), Alić, Pavlak, Karlović (61' Putak). TRENER: Boris Perković

Još članaka iz "Sport"

Facebook