Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTOGALERIJA: Goran Sruk obranio prošlogodišnji naslov pobjednika, odlični Filip Pavlina treći

U Oroslavju održan 5. ORO Superslalom  - Memorijal Zvonko Mrzljak


U odličnoj organizaciji AK Zagorje Oroslavje uz pokroviteljstvom Grada Oroslavja i tehničku potporu AK Delta Zagreb na stazi u centru Oroslavja dugačkoj 1.550 metara održano je peto izdanje ORO Superslalom, ujedno i memorijalne utrke velike legende automobilizma nažalost prerano preminulog Zvonka Mrzljaka. Njemu u čast okupilo se rekordnih 120 vozača.

Filip Pavlina

-Prezadovoljan sam, ovome se nismo nadali jer je bilo još utrka po Hrvatskoj, a i godišnji odmori su u punom jeku. Ovo je dokaz da su vozači prepoznali našu utrku i našu organizaciju i ja im se od svega srca na tome zahvaljujem – riječi su predsjednika AK Zagorje Oroslavje, Darka Bukleca.

Karlo Pavlinić

Utrka se bodovala za Otvoreno prvenstvo Zagreba, Prvenstvo Zagorja u Oroslavju i Kup povijesnih automobila (točnost).

Pobjednik 5. Oro superslalom je Goran Sruk, vozač AK Dubrava koji je uspio obraniti naslovm od prošle godine. Sa svojim Renault Cliom u tri je vožnje ostvario ukupno vrijeme 3:38.156.

-Konkurencija je bila jaka, očekivao sam plasman među prva tri vozača. Na treningu sam vozio na starim gumama, dok sam u utrci stavio nove gume. Iz vožnje u vožnju sam bio sve brži i mislim da sam zasluženo pobijedio – riječi su Gorana Sruka.

Drugi je bio Danijel Šimunović (AKK Fly With Kolman) s vremenom 3:39.434 s Peugeotom 106, a samo 413 tisućinki sporiji domaći as Filip Pavlina (AK Zagorje) sa svojim je Citroen Saxom stigao do trećeg mjesta u generalnom poretku.

-Jako sam zadovoljan, za mene je ovo bio najbolje odražen ORO superslalom, bez ikakvih kvarova. Organizacija je bila super. U nastavku sezone se fokusiram na Formulu Driver i nadam se novom juniorskom naslovu – izjavio nam je Filip Pavlina nakon utrke.

OVDJE POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Filip je u klasi 5 osvojio drugo mjesto iza Šimunovića, dok je treći u klasi 5 bio Krunoslav Car (AK Zagorje) s Fiat Puntom.

Domaćin j među prvih deset imao čak četiri vozača. Karlo Pavlinić je s Hondom Civic osvojio šesto mjesto, Davor Brljavac bio je sedmi sa Seat Ibizom, a Matija Sušnić deseti s VW Golfom. U poretku za Prvenstvo Zagorja u klasi III slavio je Karlo Pavlinić, Davor Brljavac bio je drugi, a Matija Sušnić treći.

-Sve je završilo na najbolji mogući način i jako smo sretni zbog toga. Nije bilo težih izlijetanja i odustajanja.  Vozači su zadovoljni stazom i boxom, što je i najbitnije –  završne su riječi su tajnika AK Zagorje Oroslavje, Saše Horvata.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook