Prethodni članak
Sljedeći članak

Domagoj Pereglin osvojio svjetski kup uz svjetski rekord

U Termama Tuhelj održan Svjetski kup u samostrelu field

  • Valentina Mrnjavčić-Pereglin predaje pehar svom bratu Domagoju Pereglinu.JPG

    Valentina Mrnjavčić-Pereglin predaje pehar svom bratu Domagoju Pereglinu


U sjajnoj organizaciji SD Veliko Trgovišće u Termama Tuhelj održano je natjecanje u samostrelu koje se bodovala za Svjetski kup i 39. izdanje Croatia cupa. Uvjerljivi pobjednik Svjetskog kupa u samostrel fieldu  je Domagoj Pereglin s 883 kruga što je i novi svjetski rekord.  Na distanci od 65 metara Pereglin je imao 290 krugova, na 50 metara 297, a na 35 metara 296 krugova. Drugo mjesto u konkurenciji seniora osvojio je domaći natjecatelj Martitn Oborovečki s 860, a treći je bio Francuz Christoffel Pascal s 858 krugova.

Kod seniorki najbolja je bila Valentina Mrnjavčić-Pereglin s 875 krugova, druga je bila naša Mihaela Oborovečki s 862, a trećea Iva Popović-Gecan s 852 kruga. Sanja Komar bila je peta s 846 kruga, koliko je imala i četvrtoplasirana Francuskinja Jacob Ludvine. Isti je poredak bio i za Croatia cup u konkurenciji seniora.

Najbolji seniori

Kod juniora u poretku za Croatia cup pobjedu je odnio Petar Blagec s 856 krugova, drugio je bio Čeh Denis Vyskočil s 839, a treći Francuz Corentin Diehl s 812 krugova. Helena Oborovečki bila je peta sa 788 krugova.

Odlični Pavao Hac s 846 krugova slavio je u konkurenciji kadeta, ispred Marije Štrbenac s 825 i Francuskinje Zoe Dewicki s 818 krugova. U konkurenciji juniora i kadeta mladići i djevojke nastupaju zajedno.

U Termama Tuhelj objavljene su i nove svjetske rang-liste u samostrelu. Kod seniora vodeći je Domagoj Pereglin, drugi je Martin Oborovečki, a treći Čeh Denis Vyskočil. Kod seniorki prva četiri mjesta drže Hrvatice. Prva je Valentina Mrnjavčić-Pereglin, druga Mihaela Oborovečki, treća Sanja Komar, a četvrta Iva Popović-Gecan.

Nakon Svjetskog kupa u fieldu u Termama Tuhelj održan je i Croatia cup u samostrel disciplini Match play.

Najbolje seniorke

Još članaka iz "Sport"

Facebook