Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri zlata i tri državna rekorda za Janu Pavalić

U Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore

  • Jana Pavalić.jpeg

    Jana Pavalić


Na bazenskom kompleksu Svetice održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore. Olimp Zabok još jednom je predvodila sjajna olimpijka Jana Pavalić. Ona je na PH doputovala iz Rijeke gdje se priprema za OI u Parizu i plivala je samo 100 slobodno, no odradila je to na svoj način-briljantno. Jana je u finalu plivala 100 slobodno plivala u vremenu 55.55 što je novi hrvatski apsolutni, mlađe seniorski i juniorski rekord. Do sada je njen rekord na spomenutoj dionici na 50-metarskom bazenu iznosio 56.09, što znači da je sama sebe nadmašila za 54 stotinki. Jednim udarcem Jana je osvojila tri zlatne medalje i ostvarila tri rekorda, te je još jednom pokazala o kakvoj se šampionki radi.

Sjajan je bio i Vili Sivec koji je osvojio zlato i srebro za Olimp Zabok. Vili je postao prvak Hrvatske na 200 leptir, a tu jedionicu otplivao u vremenu 2:00.99. Na 100 leptir osvojio je srebrnu medalju, a zlato mu je izmaknulo za samo 12 stotinki, plivao je u vremenu 53.56.

Po običaju na visini zadatka u leđnom plivanju bio je Petar Pavalić, koj je također osvojio dvije medaje za Olimp Zabok. Petar je na 100 leđno osvojio srebrnu medalju, a samo mu je jedna, jedina stotinka nedostajala do zlata i naslova prvaka Hrvatske. Spomenutu je dionicu optlivao u vremenu 57.06.  Na 200 leđno plivao je u vremenu 2:06.33 i osvojo brončanu medalju.

Na 200 leptir Emma Horvata s vremenom 2:36.15 osvojila je peto mjesto u A finalu, no ujedno i brončanu medalju u kategoriji juniorki.

Uz spomenute „medaljaše“ na PH nastupili su i Vanja Bartol, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Leon Novak i Hana Blažević.

Olimpovce je na PH vodio trener Ivan Kukolja, koji nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima. Na glavnoj državnoj smotri Olimp je osvojio ukupno osam medalja, od čega četiri zlatnog, te po dvije srebrnog i brončanog sjaja, što je za svaku pohvalu.

Vili Sivec i Jana Pavalić

Još članaka iz "Sport"

Facebook