Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradski i zagorski derbi gostima

4. NL – središte skupina A: 2. kolo: Rudar Dubrava Zabočka – Mladost Zabok 0:2


U 2. kolu 4. NL središte skupina A, na rasporedu je bio zagorski i gradski zabočki derbi. Rudar DZ je dočekao Mladost Zabok. Mladost je krenula u sezonu pobjedom, a Rudar DZ porazom, no gradski derbi je uvijek zanimljiv. 

U završnici prvog poluvremena gosti do prednosti

Već u drugoj minuti zaprijetili su gosti. Nakon oduzete lopte na 40tak metara Matija Smrekar dao je lijevo za Davida Peteka, koji malo ulazi prema sredini i puca da 20 metara preko gola. U šestoj minuti Matija Drempetić se oslobodio na 18 metara i zapucao, no Krunoslav Škof je to lako obranio. Na drugoj strani, u sedmoj minuti Omotayo Abraham Ayo se probio po lijevoj strani i ubacio na pet metara po zemlji, no lopta je prošla skroz na drugu stranu, bez da ju itko dira, iako napadač domaćih Matej Majsec nije bio daleko. U 11. minuti Drempetić se nezadrživo probio do ruba kaznenog prostora gdje je srušen, iz slobodnjaka je preko gola pucao Smrekar.

U 14. minuti za domaćine pokušava Darko Hitrec sa 20 metara malo s desne strane, ali Zoran Mihovilić lako hvata loptu. Nakon dosta vremena igre bez prilika i pokušaja, u 28. minuti Drempetić odlično puca iz igre, nakon varke sa nekih dvadeset metara, no obrana Škofa je još bolja. Revija udaraca s distance nastavlja se u 34. minuti, kada sa 20 metara puca za goste Jakov Drčić, ali Škof je opet na mjestu.

U 35. minuti Matija Vedriš probija lijevu stranu, daje povratnu za Smrekara, koji puca, a Petar Baneković blokira. Gosti su u završnici prvog poluvremena ipak stigli do vodstva. Nakon prekida domaći nikako da izbiju loptu i otklone opasnost, što koristi Petek i iz okreta iz gužve puca sa 12 metara i pogađa za 0:1. DO odmora nije bilo prilika, pa gosti na predah odlaze sa minimalnim vodstvom. 

Potvrda pobjede u nastavku

U nastavku, na prvi udarac čekali smo do 53. minute, kada za domaćine iz slobodnjaka, malo s desne strane pokušava Hitrec, no od živog zida lopta se odbija u korner. U 56. minuti s desne strane puca Mihael Hunjak, no Mihovilić brani. U 61. minuti nakon odlične lopte s lijevog boka, Karlo Tisanić našao se sam na pet metara pred golom gostiju, ali je promašio loptu.  

Gosti su u nastavku zaprijetili u 70. minuti, kada je Drčić dobro na ulasku u kazneni prostor našao Drempetića, koji puca iskosa, ali pored gola. A u 75. minuti 0:2. Smrekar je fantastično jednu dubinsku loptu samo proslijedio na sredini za Drempetića, koji izbija sam pred Škofa, puca, ovaj brani ali se lopta odbija nezgodno do Hitreca i od njega u gol za 0:2. Na drugoj strani, u 80. minuti pokušava Juraj Tumpić, ali njegov udarac sa 15-tak metara odlazi pored lijeve stative. U 82. pak minuti pred domaćim golom iz okreta sa 14 metara puca Smrekar, preko gola. 

U 88. minuti Rudar je mogao završnicu učiniti zanimljivom. Nakon greške gostiju, Tisanić se probio po desnoj strani i ubacio, a sam je na šest sedam metara bio Hunjak. No, pucao je jako loše i praktički ''dodao'' loptu Mihoviliću. Do kraja više nije bilo prilika. Tako Mladost Zabok dolazi do mogli bi reći, rutinske pobjede, druge na staru sezone, a Rudar DZ upisuje drugi poraz na staru, oba u zagorskim derbijima. Mladost u dva kola nije primila, a Rudar DZ nije zabio gol. 

Izjave trenera: Željko Deak, NK Rudar DZ: ''Čestitam Mladosti na pobjedi. Iskoristili su svoje prilike. Mi se moramo okrenuti sebi i pokušati popraviti igru prema naprijed. Danas smo imali četiri situacije, nismo ih realizirali i izgubili smo utakmicu. Mladosti želim puno uspjeha u nastavku prvenstva.'' 

Drago Bartolić, NK Mladost Zabok: ''Čestitam i jednima i drugima na fer i sportskoj igri. Bila je to očekivano teška utakmica. Mi smo bili malo bolji i iskoristili svoje šanse, domaćin nije i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili.'' 

4. NL – središte, skupina A, 2. kolo

RUDAR DZ – MLADOST ZABOK 0:2 (0:1)

SUCI: Gojani, Maleš, Mlinac; GLEDATELJA: 240

STRIJELCI: 0:1 Petek 43', 0:2 Hitrec 75' AG

RUDAR DZ: Škof, Njoh, Poslek (60' Tumpić), Vincelj, Hitrec, Dansou, Hunjak, Kahlina (46' Ilakovac), Tomek, Majsec (46' Tisanić), Baneković; trener: Željko Deak

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš (64' Hrastinski), Maričević, Šoštar, Usmiani (90' Golubić), Smrekar (90' Durević) Drčić, Drempetić (90' B. Tisanić), Petek (74' Ocvirek), Ivanković (64' Kotarski), Lešković; trener: Drago Bartolić



Još članaka iz "Sport"

Facebook