Prethodni članak
Sljedeći članak

HAŠK bolji od Gaja

3. kolo III. NL-centar, HAŠK 1903 - GAJ MAČE 2:0


U tvrdoj i čvrstoj prvenstvenoj utakmici s malo prigoda, HAŠK 1903 došao je do zaslužene pobjede protiv Gaja. Krajnji rezultat bio je 2:0. Domaći su tako prekinuli prvenstvenu seriju Gaja od dvije uzastopne pobjede.
Prvi je prijetio Gaj i to preko Šoštarića u 15. minuti koji puca pokraj gola. U 22. minuti prijeti Krajačić za domaće, ali na mjestu je Strahonja. U 30. minuti domaći su poveli. Nakon auta lopta je došla do Krajačića koji prekrasnim udarcem pogađa za 1:0.

Nakon igranja ruke Krpanca u 67. minuti domaći imaju kazneni udarac. Puca F. Rihtar, ali Strahonja odlično brani. Šest minuta kasnije na drugoj strani srušen je Deak, ali Jerbić nije procijenio da je to dovoljno za novi kazneni udarac. U 78. minuti Sambol je dugom loptom pronašao Cvrtilu koji je u stopostotnoj šansi, ali loše regaira i vratar Spudić bez problema kupi lopta. I onda u 83. minuti griješi zadnja linija Gaja, lopta dolazi do F. Rihtara koji odlično upošljava Validžića, a ovaj zabija za konačnih 2:0. Dvije minute kasnije nakon kornera u dobroj je prilici Cvrtila, ali Spudić je ponovno na mjestu.

HAŠK 1903 - GAJ MAČE 2:0 (1:0)
ZAGREB: igralište Peščenica, GLEDATELJA: 150, SUCI: Jerbić, Kupres i Deverić.
STRIJELCI: 1:0 Krajačić 30', 2:0 Valdžić 83'.
HAŠK 1903: Spudić, Williams, Godić, Rihtar, Krajačić, Pizzitola, B. Rihtar, Kopić (41' Baturina, 77' Josić), Došen (77' Validžić), Barišić, Puček. TRNER: Rajko Vidović
GAJ MAČE: Strahonja, Vukadin, Sambol, Postonjski, Haramustek (85' Tepšić), Šaban, Aščić (63' Cvrtila), Kovač (46' Krpanec), Šoštarić, Kovačić (46' Deak), Mazalović (63' Sedak). TRENER: Marijan Glavica
(T. Zrinšćak)

Još članaka iz "Sport"

Facebook