Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni Zabočani deklasirali Odru

3. kolo IV. NL-centar središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - Odra 6:1


Lakše od očekivanog Mladost je došla do pobjede protiv uvijek borbene Odre, koja ovo nedjeljno prijepodne jednostavno nije bila dostojan protivnik domaćinu. Zabočani su dominirali u svim segmetnima igre i na kraju zasluženo slavili sa čak 6:1.


Domaći su poveli već u 5. minuti. Odra je uspjeli nakratko odbiti jednu dugu loptu koja je išla na Smrekara, ali ravno na nogu V. Kotarskog koji izlazi sam pred vratara i zabija za 1:0. U 10. minuti Smrekar puca malo pokraj gola. Nakon kombinacije Hanachija i Turkovića u 20. minuti prvo puca Turković, odbija Mihovilić, ali ravno na nogu Hanachija koji precizno i efetkno pogađa za 1:1. Domaćima je trebalo neko vrijeme da se saberu od šoka, a onda u 28. minuti Smrekar nakon opasne akcije koju je započeo V. Kotarski pogađa vratnicu. Bolju igru domaći su okrunili pogotkom za vodstvo u 35. minuti. Škrlec je odlično centrirao na pet metara, a iskusni "lisac" Smrekar glavom pogađa za 2:1. Pet minuta kasnije Smrekar odlično otvara raspoloženog Galinu na lijevoj strani koji dobro puca, vratar Majdek odbija ravno na nogu V. Kotarskog koji postiže pogodak za 3:1. Sve dvojbe riješene su u 45. minuti kada Škrlec daje odličnu povratnu loptu Smrekaru koji postiže svoj drugi pogodak za 4:1 na kraju prvog poluvremena.


I u nastavku dominacija domaćih. Prvi je u 50. minuti zaprijetio Smrekar, ali je bio zamalo neprecizan. I onda u 51. minuti Hrastinski kreće sam prema Majdaku koji brani njegov udarac, ali sve to dobro prati V. Kotarski koji iz kosa s lijeve strane sprema loptu u mrežu za svoj hat-trick i 5:1. U 58. i 60. minuti nakon odličnih ubačaja Galine s lijeve strane Smrekar dva puta iz dobre pozcije puca u blok, a minutu kasnije njegov dobar udarac brani Majdak.

Konačnih 6:1 u 61. minuti postavlja Hrastinski. Odlično je lijevom stranom po tko zna koji puta prošao Galina i uposlio Hrastinskog kojem nije bilo teško pogoditi mrežu za 6:1. Četiri minute kasnije na drugoj strani inače vrlo dobri Luter loše puca iz dobre pozicije. U periodu od 69. do 74. minute prijete Turk, Poslek, Drempetić i V. Kotarski, ali nisu dovoljno precizni. Do kraja utakmice vidjeli smo dva dobra pokušaja Adriana Fučkala i Shevcenka, koje je odlično obrano Mihovilić.


Još jedno sjajno izdanje Zabočana. Visoko su slavili, a uz to su stigli i odmoriti neke važne igrače za dva domaća prevenstvena ogleda koja ih očekuju ovaj tjedan. Prvo u srijedu stiže Brezovica koja je tražila zamjenu domaćinstva, a već u nedjelju u zagorskom derbiju Zabočani dočekuju Ivančicu.

MLADOST ZABOK - ODRA 6:1 (4:1)
ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Krizmanić, Babić i Belavić.
STRIJELCI: 1:0 V. Kotarski 5', 1:1 Hanachi 20', 2:1 V. Kotarski 35', 3:1 Smrekar 41', 4:1 V. Kotarski 44', 5:1 V. Kotarski 51', 6:1 Hrastinski 61'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Galina (65' Črnjević), J. Kotarski, Šoštar (65' Poslek), Smrekar (65' Krajačić), V. Kotarski, Drempetić, Tarle, Škrlec (46' Turk), Ma. Benčić (46' Lešković), Hrastinski (65' Mi. Benčić). TRENER: Drago Bartolić
ODRA: Majdek, Brebrić, Kljujev, Orešković, Štefanac (46' M. Fučkala), Turković, A. Topalović (56' Shevecenko), Hanachi (65' F. Topalović), Luter, Kljajić (60' A. Fučkala), Režek. TRENER: Vlado Kaslo

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook