Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Tomas pokrenuo košarkaše Zaboka


Nakon sjajne sezone u kojoj je ostvareno šesto mjesto u Premijer ligi i izborena prva play off pobjeda, košarkaši Zaboka su pod vodstvom trenera Ivana Tomasa i njegovog prvog pomoćnika Borisa Džidića krenuli u pripremu za novu sezonu. Prije samog početka igračima su se prvo obratili predsjednik kluba Goran Tomek i dopredsjednik Darko Bratković, nakon toga i sportski direktor Dragutin Črnjević, a na kraju naravno i trener Ivan Tomas koji ih je ukratko upoznao s planom i programom priprema. 

Prvom se treningu odazvalo 10 igrača. „Starosjedioci“ Emil Savić, Antonio Sikirić, Luka Cvitanović, Vigor Borovčak, novopridošli Milan Lužaić, Kenan Karahodžić, Luka Tomas i Dino Bistrović, te juniori Antun Deak i Igor Lihtar. Opravdano su zbog privatnih obaveza izostali kapetan Antonio Črnjević, Dino Cinac i još jedan novopridošli igra Mario Rajčić. U odnosu na prošlu sezonu boje Zaboka više ne brane Nickolas Neal, Bruno Rebić, Lukša Buljević, Jan Kosi, Ante Šustić, Mihael Tomić i Andro Antonić. Odlazaka je bilo puno, ali vodstvo kluba napravilo je odličan posao. Lužaić, Rajčić, Karahodžić i Tomas već su dokazani košarkaši, dok je Bistrović za sada mala nepoznanica. 

Prvo iskušenje u vidu pripremne utakmice Zabok će imati krajem idućeg tjedna s Cibonom, dok 30. i 31. „zabočki žuti“ igraju turnir u Zadru na kojme će nastupiti i Zadar, Šibenka i Kvarner. Bit će to pravi ispit za vrijednosti momčadi Ivana Tomasa, unatoč ranoj fazi priprema.

Početkom rujna momčad će odraditi petodnevne pripreme u Termama Olimia, a tamo će odigrati i dvije pripremne utakmice s nekim od kvalitetnih slovenskih klubova, a do početka prvenstva Zabok će odigrati još barem pet pripremnih utakmica. 

Premijer liga će ove sezone čini se biti kvalitetnija u odnosu na prošlu, no unatoč tome ambicije Zaboka su velike, pogotovo nakon sjajne prošle sezone i kvalitetno obavljenog posla u prijelaznom roku koji još nije završen. 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook