Prethodni članak
Sljedeći članak

Kadetima i juniorima NK Pregrada za dlaku izbjegao viši rang


Iz sezone u sezonu rad omladinskog pogona NK Pregrada diže se na sve viši nivo i bilježi napredak. Od ove sezone kadeti i juniori nastupili su u III. NL-središte, a vrlo malo je nedostajalo da od iduće sezone budu članovi II. NL-središte. Bili su veliko osvježenje i iznenađenje u ligi, na ponos svog kluba i zagorskog nogometa, a viši rang doslovno im je „izbjegao za dlaku“.

Juniori trenera Borisa Cesarca su na konačnoj ljestvici osvojili odlično peto mjesto. Kadeti Josipa Golubića, koji su osvojili županijski kup još su bili jedno mjesto uspješniji i osvojili su visoko četvrto mjesto. Posebno bi istaknuli napadača Davida Lovrenščaka koji je sa 44 zgoditka bio uvjerljivo najbolji strijelac lige. U ukupnom zbroju obje ekipa osvojili su četvrto mjesto.

Formiranjem novih liga prošlog tjedna, prve tri momčadi ostvarile su napredak u ligu više, pa je nažalost Pregrada ostala prva ispod crte i tako nije ušla u 2. NL-središte u kojoj nastupaju zagorski klubovi Mladost Zabok i Zagorec KR. Tako smo ostali uskraćeni za dva nova zanimljiva zagorska derbija u mlađe dobnim kategorijama.

Većina kadeta postali su juniori, a samo 3 juniora gube pravo nastupa, pa u NK Pregradi broje čak 20 vrlo kvalitetnih juniora od kojih će neki standardno zaigrati za seniore. Kadetska momčad popunila se talentiranim starijim pionirima koji su sa stopostotnim učinkom osvojili županijsku ligu. Vjerujemo da će Pregračani i ove sezone odlično predstavljati zagorski nogomet i ove sezone, te im želimo da se bore za sam vrh, naravno i promociju u 2. NL-središte gdje im je i mjesto.

Još članaka iz "Sport"

Facebook