Prethodni članak
Sljedeći članak

POLJUD SLAVI: Hajduk pobijedio Varaždin! Torcida dva put prekinula utakmicu


Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell

Nakon bolnog ispadanja iz Europe protiv Ružomberoka Hajduk je večeras ponovno igrao pred svojim navijačima na Poljudu, gdje im je u sklopu trećeg kola HNL-a u goste stigao Varaždin, kojeg su na koncu Splićani preokretom u drugom poluvremenu svladali s 2:1.

Nakon prvog poluvremena činilo se kako će Hajduk nastaviti loš niz igara, budući da je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:1, a splitske Bile navijači su u svlačionice ispratili zvižducima.


Naime, nakon što je Rakitić u 7. minuti susreta majstorski iz voleja proigrao Kalika, koji je sam izašao pred Zeleniku i promašio cijeli gol, već u 8. minuti taj je promašaj kaznio Mitrovski koji je zabio za vodstvo gostiju.

Šego je probio lijevu stranu i dao povratnu loptu u sredinu gdje je Mitrovski prizemnim udarcem zatresao mrežu. Netom prije udarca Dabro je bio u kontaktu s Kalinićem, ali VAR je ustvrdio da nije bilo faula nad golmanom Bijelih.

Inače, u 15. minuti utakmica je nakratko prekinuta jer je na teren bačena jedna baklja.

Iako je i Hajduk imao u nastavku prvog poluvremena svojih poluprilika, Varaždin je bio opasniji te su njegove prilike bile konkretnije.

U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao puno bolje i u 56. minuti Krovinović je izjednačio. 

Nakon kornera Hajduka, Livaja je dao povratnu loptu za Krovinovića koji je s 20 metara kroz šumu nogu tukao ravno u Zeleniku koji je dirao loptu, ali ona se odbila u mrežu.

Za potpuni preokret pobrinuo se u 74. minuti Marko Livaja.

Mladi Hrgović je poslao sjajan ubačaj na drugu stativu lijevom nogom s desne strane, a tamo je loptu Livaja udarcem glavom u padu skrenuo u mrežu.

Zbog velike bakljade i ponovnih bacanja baklji u teren od strane Torcide, utakmica je ponovno prekinuta u 81. minuti, zbog čega se igralo čak 11 minuta sučeve nadoknade.

Opasno je 'živio' Hajduk velik dio sučeve nadoknade, kada je Varaždin počeo ozbiljnije prijetiti te u jednom trenutku imao čak tri uzastopna udarca iz kuta, no, Hajdukovci su uspjeli sačuvati prednost te su na kraju upisali sva tri boda.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook