Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Tomas: ''Želimo što prije u sigurnu zonu, a nadamo se i play offu''

Košarkaši Zaboka zaključili pripremni period s dva poraza

  • Ivan Tomas.JPG

    Ivan Tomas


Košarkaši Zaboka s dva su poraza zaključili pripremni periodu pred utakmicu 1. kola FAVBET Premijer lige u kojoj ih 30. rujna očekuje gostovanje u Zagrebu kod Dinama. Zabočani su prvo poraženi od Cedevite junior rezultatom 95:64 uz 17 koševa Lužaića i 12 Sikirića, a potom i od Dubrave rezultatom 88:72 uz 21 koš Sikirića i 18 Cinca. 

-Kroz cijeli pripremni period pa tako i u ove dvije zadnje pripremne utakmice nikako se nismo mogli kompletirati, a na to nažalost nismo mogli utjecati. Trenutno nismo u dobrom ritmu, ali još je tjedan dana pred nama i nadam se da ćemo se posložiti i kompletirati – osvrnuo se na pripremni period trener Ivan Tomas. 
U odnosu na prošlu sezonu boje Zaboka više ne brane Nickolas Neal, Bruno Rebić, Lukša Buljević, Jan Kosi, Ante Šustić, Mihael Tomić i Andro Antonić, dok su novi igrači Zaboka postali Milan Lužaić, Kenan Karahodžić, Luka Tomas, Mario Rajčić i Dino Bistrović.

-Popunili smo neke pozicije, no nedostaje nam Nickolas Neal koji je bio vođa momčadi prošle sezone. Najveći izazov nam je kako ćemo ga nadoknaditi. Teško mi je za sada reći koje su prednosti ove momčadi u odnosu na prošlu sezonu i što će biti naš glavni „forte“. Trebat će proći nekoliko kola da to uočimo – misli Tomas. 
Prošle je sezona Zaboka bila najuspješnija u povijesti. Zabok je na kraju prvenstva bio šesti i po prvi je puta ostvario play off pobjedu. 

-„Želimo što prije u sigurnu zonu, a nadamo se i play offu. Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Puno toga ovisiti će i o drugim momčadima – govori nam Tomas. 

U prvom kolu FAVBET Premijer lige Zabok očekuje gostovanje kod Dinama.
-Sve samo ne lagana utakmica, zapravo iznimno teško gostovanje. Dinamo ima sličnu momčad kao i prošle sezone, a znamo da je igrao polufinale play off što najbolje govori o vrijednosti ove momčadi. Imamo problema s ozljedama Lužaića i Rajčića i bit će vrlo bitno da ih vratimo u stroj do te utakmice. Bez obzira na poteškoće koje imamo, učinit ćemo sve da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu protiv Dinama - zaključio je Tomas. 

CEDEVITA JUNIOR – ZABOK   95:64 (25:21, 24:19, 28:18, 18:6)

CEDEVITA JUNIOR: Jelić 15, Eaddy 2, Šare 16, Krajnović 10, Sobin 13, Rašić 3, Brzoja 7, Mršić 2, Karačić 7, Subašić 2, Buljan 14, Anzulović 4. Trener: Dino Repeša

ZABOK: Sikirić 12, Cinac 7, Lužaić 17, Rajčić, Tomas 4, Savić 7, Črnjević 4, Karahodžić, Bistrović 2, Herceg, Cvitanović 9, Borovčak. Trener: Ivan Tomas

DUBRAVA - ZABOK  88:72 (26:13, 24:21, 20:17, 18:21)

DUBRAVA: Vidović 8, Vragović 3, Rimac 4, Matić 23, Brown 6, Došen 3, Rajaofera 5, Batinić 4, Babić 12, Škifić 10, Šarić 10. TRENER: Marijan Bagarić

ZABOK: Sikirić 21, Cinac 18, Cvitanović 1, Herceg, Tomas 11, Savić 6, Črnjević 11, Karahodžić 2, Bistrović, Borovčak 2. TRENER: Ivan Tomas

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook