Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivančica u derbiju susjeda do drugog kola kupa

KUP NS KZŽ 1. kolo: Mladost Marija Bistrica – Ivančica 0:1


U 1. kolu zagorskog nogometnog kupa susjedski derbi u Mariji Bistrici, gdje je Mladost dočekala Ivančicu iz Zlatar Bistrice Obje su ekipe u prošloj sezoni ispadale, Ivančica se iz 4. NL središte vratila u 1. zagorsku ligu, a Mladost je iz te lige ispala u 2. zagorsku ligu. No susreti ovih dviju ekipa uvijek su zanimljivi. 

Ivančica na odmor sa vodstvom

Već u petoj minuti odlična prilika za goste. Matija Bartolec je ubacio s desne strane, a na sedam osam metara sam je ostao Antonio Rihtarić. No njegov udarac glavom ispod prečke fantastično brani Dominik Babić. U devetoj minuti glavom je nakon kornera za goste pucao i David Škvorc, ali to je bio lagan posao za Babića.

Treća prilika gostiju urodila je plodom. U 18. minuti Patrik Kurešić je probio desnu stranu, ubacio na drugu stranu, gdje dolazi Rihtarić i precizno od stative pogađa za 0:1. Domaćini su zaprijetili u 21. minuti,   kada je Mario Brlečić prošao po desnoj strani, no udarac iskosa lako je uhvatio golman Josip Benković.

U 28. minuti Brlečić se sjajno oslobodio na 30tak metara od gola, dao odličnu loptu za Valentina Mesara, koji izlazi sam pred Benkovića, ali mu ovaj sjajno brani udarac. U 33. minuti Hrvoje Haban probio se po lijevoj strani napada Ivančice, ušao je u kazneni prostor i pucao iskosa, malo pored druge stative. U 38. minuti Kurešić opet ubacuje na Rihtarića, koji škaricama puca pored gola.

U 48. minuti Rihtarić se našao u sjajnoj šansi, kada je zaboravljen na lijevoj strani u kaznenom prostoru, no pucao je pored gola. Na drugoj strani Brlečić puca u 50. minuti sa 15 metara, ali puca preko gola. U 54. minuti Luka Stjepan Roginić ruši Habana u kaznenom prostoru no udarac Josipa Kipe sa 11 metara Babić brani

U 59. minuti Marko Hegol ubacuje s lijeve strane, a na deset metara sam je Brlečić ali puca glavom pored gola. U 67. minuti Mesar iz kontakta puca sa 30 metara, malo preko gola. Ionako ne previše jak intenzitet utakmice do kraja je još više splasnuo. Ivančica je zadržala minimalno vodstvo i zasluženo stigla do drugog la zagorskog nogometnog kupa. 

KUP NSKZŽ – 1. kolo

MLADOST MB – IVANČICA  0:1 (0:1)

SUCI: Sokolić, Petriško, Komorski  GLEDATELJA: 70

STRIJELAC: 0:1 Rihtarić 18'

MLADOST MB: Babić, Brlečić, Roginić, Pisk, Ščuric, Matejaš (67' Koščević), Mesar (75' Hajdek), Frajtak, M. Hegol, Milički, Horvatec; trener: Mario Brlečić  

IVANČICA:  Benković, Haban (75' Kunić), L. Škvorc, Bartolec (46' Hubak), Grbavac, Kipa, Ostojić (75' D. Škvorc), Rihtarić (87' Markuš), Crčić (67' Pelko), Kurešić, Piljak (87' Hoić); trener: Ivica Krivak. 

Donosimo i sve ostale rezultate 1. kola zagorskog kupa, kao i parove osmine finala:

Još članaka iz "Sport"

Facebook