Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedanaest vrhunskih borbi na MMA spektaklu u Zaboku

U dvorcu Gjalski održana press konferencija pred 5. FNC event koji će se 26.3. održati u Zaboku


Na vrlo visokom nivou, pred velikim brojem novinara i uz odlično gostoprimstvo Tihomira Voriha, u dvorcu Gjalski održana je press konferencija pred veliki MMA spektakl koji će se pod imenom "FNC 5" održati 26.3. s početkom u 19 sati održati u Zaboku. Gledatelji će moći uživati u 11 vrlo kvalitetnih borbi u kojima će biti i mlađih, ali i već etabliranih i dokazanih MMA boraca.

Voditelj press konferencije, Matej Filipčić, prvo je naravno dao riječ Draženu Forgaču, osnivaču FNC (Fight Nation Championship), a uz njega na press konferenciji svoje su mečeve najavljivali Danel Bažant, Marko Bojković, Patrik Čelić i Ivica "Teror" Trušček.

-Kad sam osnivao FNC ideja mi je bila približiti MMA regiji i mislim da smo u tome uspjeli. Nakon Zagreba, Šibenika i Osijeka, zahvaljujući zaljubljeniku u borilačke sportove, Tihomiru Vorihu, evo nas i u Zaboku. Dvorana je odlična i u potpunosti zadovoljava naše zahtjeve. Očekuje nas 11 odličnih borbi, a kao što znati Filip Pejić otpao je zbog ozljede, pa će umjesto njega u borbu za pojas Danel Bažant, finalist Armagedona i KSW borac. Siguran sam da će on biti dostojna zamjena za Pejića. Drago mi je da smo u Zagorju i Zaboku koji imaju veliku borilačku tradiciju. Prodaja karata ide odlično, prodano je već 90% karata uz parter, ostalo je još nešto karata na tribini. Karte se mogu kupiti putem sustava Eventim ili na benzinskim pumpama Petrol- riječi su Dražena Forgača, najpoznatijeg MMA trenera i promotora u regiji.

Daniel Bažant tako će umjesto Pejića na bivšeg UFC borca, Brazilca Ronya "Jasona" Mariana, u meču za pojas i glavnom meču večeri.
-Ovo je najveći meč u mojoj karijeri. Krenuli smo jako u pripreme, spreman sam i jedva čekam meč. Prilika za osvajanje pojasa dodatno me motivira. Napredujem iz meča u meč i dat ću sve od sebe za pobjedu. Što se Jason tiče najviše mi je za oko zapeo "meč" u kojem je u pijanom stanju istukao svoju sestru. To najbolje govori o kakvom se čovjeku radi - najavio je svoj meč Daniel Bažant.

Marko Bojković trebao se boriti s Rusom Omarovom, ali zbog novonastale situacije izazvane ratom u Ukrajini nije mogao dobiti vizu, pa će njegov borac biti Gruzijac Luka Girgadze, koji ima skor 4-0 i još je neporažen.
-Umjesto koze iz Rusije dobio sam kokoš iz Gruzije koju ću očerupati već u prvoj, a najkasnije polovicom druge runde. Jedva čekam da se to dogodi. Očekujem da ću za 2-3 godine biti svjetski prvak. Nadam se da ću se i ja uskoro boriti za pojas, a volio bi da to bude u Zagrebu ili Beogradu - u svom stilu izjavio je puno samopouzdanja Marko Bojković.
Patrik Čelić sučelit će se s Talijanom Michaelom Realiem koji ima omjer 3-0. Talijan je nedavno bio bolji od njegovog klupskog kolege i velikog prijatelja Luke Ćurkovića.

-Bio sam Luki u kutu pa sam imao dobru priliku snimiti kako se bori Reali. Vraćam se s trotjednih priprema iz središta American Top Teama na Floridi i više sam nego spreman. Neću sigurno raditi greške koje je radio Luka i nadam se da ću ga osvetiti - izjavio je Patrik Čelić.
Na kraju se nazočnima obratio i legendarni Ivica "Teror" Trušček koji iz sebe ima već 76 MMA mečeva, što je za svaki respekt. Njegov borac će biti Aleksandar Janković iz Srbije.

-Spreman sam kao nikada. Janković je simpatičan borac, mlađi je i brži od mene, ali u borbi neće biti milosti. Očekujem borbu u "stojki" i siguran sam da će jedan od nas dvojice pasti prije gonga - riječi su Ivana Truščeka.

Još članaka iz "Sport"

Facebook