Prethodni članak
Sljedeći članak

KA-BA Antonija Črnjevića zaustavljena u dramatičnom polufinalu

U Ninu održana završnica Prvenstva Hrvatske u 3x3 košarci


Nakon devet kvalifikacijskih turnira u organizaciji KK Larus uz suradnju s Udrugom 3x3 Hrvatska i HKS-om u Ninu je održana završnica PH u 3x3 košarci. Turnir je bio zatvorenog tipa, isključivo za hrvatske ekipe i igrače, a pravo nastupa imali su najbolji s turnira u Zadru (Diadora Open), Vukovaru (Vukovar basket), Zagrebu (Povratak košarci i Hakl na Taksiju), Križevcima (Crosscity buckets), Svetoj Nedelji (Hoopfest), Osijeku (3x3 Osijek), Bjelovaru (Borik Bjelovar) i Đakovu (Slavonija Open).
U završnici se tako našla i momčad KA-BA Karlovac za koju je nastupio i kapetan KK Zabok, Antonio Črnjević, a njegovi suigrači bili su Jure Gunjina, Ivan Nakić-Vojnović i Dorian Ribarić. Oni su nažalosti ispali u dramatičnom polufinalu protiv kasnije pobjednika momčadi Sportko za koji su nastupli Kujundžić, Vrgoč, Dugandžić i Vidović. Nakon što je KA-BA u četvrtinalu skinula „skalp“ reprezentaciji Hrvatske, momčadi Borik Bjelovar (Rašetina, Jacović, Krstanović i Jović) očekivalo se da može doći do kraja. No loše otvaranje protiv Sportka čini se koštalo ih je možda i naslova prvaka. Poslije isteka vremena na semaforu je stajalo 18:18, a pobjednik je prema pravilima momčad koja prva zabija dva koša. Upravo je Črnjević doveo svoju momčad u vodstvo od 19:18, no za Sportko je tricu pogodio Stanko Kujundžić i utakmica je završila rezultatom 19:20. Kao što smo i rekli Sportko je kasnije osvojio i naslov prvaka nakon još jedne drame u finalu gdje je slavio protiv Pharme Classic rezultatom 21:20.

Momčad Sportko tako je osvojila besplatni put na World tour Debrecen koji će se održati krajem kolovoza. Vrlo lako se tamo mogla naći i KA-BA Karlovac, našeg Antonia Črnjevića.

-Ovo nam je tek prva sezona, ali uspjeli smo dokazati da spadamo među četiri najbolje hrvatske 3x3 momčadi. Nažalost odlučivale su nijanse, ovaj put nam je sreća okrenula leđa. Atmosfera u Ninu bila je fantastična i šteta što nismo otišli do kraja. Drago mi je da 3x3 košarka uzima zalet i postaje sve kvalitetnija u Hrvatskoj – izjavio nam je Antonio Črnjević.

Na kraju je momčad KA-BA Karlovac zauzela četvrto mjesto na završnici za samo jedan koš manje postignut u odnosu na momčad Gajnice SomSport. 

Rezultati momčadi KA-BA Karlovac na završnici u Ninu

KA-BA Karlovac – Diadora 21:14

KA-BA Karlovac – Pharma Classic 16:21

Četvrtfinale: Borik Bjelovar – KA-BA Karlovac 13:15

Polufinale: KA-BA Karlovac – Sportko 19:20

Još članaka iz "Sport"

Facebook