Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvački sudac Zvonko Očić organizirao domjenak pred odlazak na svoje druge Olimpijske igre


Nakon Tokija 2021. godine hrvački sudac iz Krapinskih Toplica, Zvonko Očić, dijelit će pravdu i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo su njegove druge olimpijske igre, a Očić je hrvački sudac već 40 godina. Spada u samu svjetsku sudačku elitu u hrvanju, a 2021. godine nakon nastupa u Tokiju proglašen je za najboljeg svjetskog hrvačkog suca, što je iznimna čast i priznanje. Teško je ući u svjetku hrvačku elitu, no sigurno je još teže u njoj opstati, što sam dokazuje koliko je Zvonko kvalitetan sudac. Bit će i jedini sudac s prostora bivše Jugoslavije.

Pred odlazak u Tokio Zvonko je organizirao domjenak kod svoje klijeti na kojem su uz njegovu obitelji bili prisutni i njegovi prijatelji prvenstvo iz sporta, ali bilo je tu i poznatih političara i gospodarstvenika. I pred odlazak u Pariz Zvonko nije iznevjerio tradiciju i organizirao je domjenak. Sve nas to podsjeća na 2021. kada je sjajno odradio OI u Tokiju i postao najbolji svjetski sudac. Želimo mu puno uspjeha u Parizu i da će na kraju godine od strane Svjetske hrvačke federacije (UWV) u njegove ruke stići još jedna „zlatna fučkaljka“.

-Hvala svima koji ste se odazvali na ovaj moj domjenak. Ponosan sam što ću suditi na svojim drugim olmpijskim igrama. Ponosan sam što sam izborio svoje mjesto među 40 hrvačkih sudaca na OI u Parizu i dat ću sve od sebe da odradim svoj posao na najvišem mogućem nivou – izjavio nam je Zvonko Očić pred odlazak u Pariz.

Još članaka iz "Sport"

Facebook