Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Gregurić: “Vjerujem da mogu ući u finale“

Pred odlazak u Pariz obavili smo kratak razgovor s hrvatskim bacačem kladiva


Matija Gregurić je svojom jednostavnošću i iskrenošću osvojio srca svojih zabočkih sugrađana, ali i mnogobrojnih Zagoraca i Zagorki. Trenutno najbolji hrvatski bacač kladiva nedavno je ostvario svoj životni san i plasirao se na Olimpijske igre u Parizu. Plasman na OI donio mu je hitac od 75,47 na Europskom prvenstvu u Rimu što je njegov osobni rekord, a donio mu je osmo mjesto u Europi. Gregurić je trenutno najpoznatiji hrvatski policajac i prvi hrvatski policajac na Olimpijskim igrama, što će zlatnim slovima biti upisano kako u povijest hrvatskog i zagorskog sporta, tako i u povijest MUP-a.

Matija nije prisustvovao otvaranju, već se kasnije pridružuje  ostalim hrvatskim olimpijcima.

-Tek kad sletim u Pariz i uđem u Olimpijsko selo shvatiti ću kakav sam posao zapravo napravio, te ću iz toga svega dobiti dodatni motiv i adrenalin da bacim kladivo na one daljine kako su išle sad u zadnjem periodu priprema i ući u finale. Idem upoznati naše olimpijce i uživati u svakom trenutku provedenim sa njima, da navijamo jedni za druge i da postignemo što bolje rezultate, podržite nas jer sam jako puno znači vaša podrška – izjavio nam je pred put u Pariz Matija.

Pripreme su bile teške, ali samo se tako može doći do željenog cilja, a to je plasman u finale. U kvalifikacije ulazi 32 bacača kladiva, a njih 12 će u finale, iskreno se nadamo da će među njima biti i Matija. Kvalifikacije bi trebao odraditi u petak u 10,10 sati, a finalu kojem se zajedno s njim nadamo trebalo bi se održati u nedjelju 4. kolovoza.

-U dobroj sam formi i vjerujem da mogu ući u finale među dvanaest najboljih. Puno je lakše napraviti dobar rezultat i plasman na Olimpijskim igrama, nego se na njih plasirati. Atletika je zahtjevna i rigorozna i traži maksimum od sportaša – govori nam Matija Gregurić.

(FOTO: European athletics)

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook