Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić: “Jedva čekam da počnem sa službenim natjecanjem“

Iz olimpijskog sela u Parizu javila nam se prva zagorska olimpijka


Plivačica Olimpa Gornjostubičanka Jana Pavalić sa 17 godina najmlađa je hrvatska olimpijka u Parizu. Jani su ovo prve, ali sigurni smo ne i posljednje Olimpijske igre. Što više na sljedećim bi trebala biti i kandidat za olimpijsku medalju, ako će se sve razvijati željenim tokom, a nema razloga da tako ne bude.

 

Nakon nedjeljnog trenera i popodnevnog odmora Jana nam se javila na telefon i odradili smo kratki razgovor o njenim prvim dojmovima iz Pariza.

-Uživala sam na otvaranju, sva sam se naježila. Kad sam s broda na Seini vidjela koliko nas ljudi gleda, tek tada sam shvatila dimenziju ovog natjecanja i svog rezultata. Žao mi je što radi kiše nisam ostala do kraja, ali i ovaj dio otvaranja kojem sam prisustvovala ostavio je na mene snažan dojam – otkrila nam je svoje dojmove s otvaranja Olimpijskih igara Jana.

Jana trenira punom parom. Na olimpijskom bazenu u Parizu odradila je već četiri treninga.

-Plivalište je savršeno, nisam nikad plivala na boljem bazenu od ovog u Parizu. Uvjeti su savršeni, sve je podređeno plivačima. Organizacija na bazenu je na najvišem nivou  i jedva čekam da počnem sa službenim  natjecanjem – govori nam Jana.

U utorak ju čekaju kvalifikacije na 100 slobodno, a u subotu na 50 slobodno, disciplini u kojoj je ulovila normu za Olimpijske igre.

-Uz 50 slobodno dobila sam mogućnost da odaberem još jednu disciplinu, a odabir je pao na 100 slobodno, pošto 50 leptir nije olimpijska disciplina. Na Prvenstvu Hrvatske sam postavila rekord na 100 slobodno i nadam se da ću ga popraviti u Parizu, no ne znam hoće li to biti dovoljno za polufinale. Puno više ambicija imam na 50 slobodno. I tu očekujem novi hrvatski rekord, a ako budem i plivala na nivou svog sadašnjeg rekorda u toj disciplini to bi trebalo biti dovoljno za polufinale, što bi bio lijep uspjeh na mojim prvim olimpijskim igrama – otkriva nam svoja očekivanja Jana.

Hrvatska kuća u olimpijskom selu udaljena je od plivališta 40 minuta vožnje. Jana ima jedan trening u 11 ujutro, pa se popodne nađe i slobodnog vremena.

-Selo je impresivno, jedan mali dobro organiziran grad s puno dobrih vibracija. Uz svoje plivače družim se i sa stolnotenisačima, rukometašima i vaterpolistima. Svi su vrlo pristupačni. Planiram otići i na jednu rukometnu i vaterpolo utakmicu naših reprezentacija. Sa svojom plivačkom delegacijom otići će i u obilazak Pariza. Dobili smo naputak od organizatora da radi sigurnosti u obilazak Pariza idemo u civilu, a ne u službenoj odjeći, no iskreno vjerujem da nećemo imati nikakvih neugodnosti – završila je Jana.

Još članaka iz "Sport"

Facebook