Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Krapine u Kupu Krešimira Ćosića ugostili Goricu


Po prvi puta u povijesti košarkaši Krapine zaigrali su u Kupu Krešimira Ćosića te odmah u prvom kolu uslijedilo im je vatreno krštenje protiv košarkaškog kluba Gorice, lanjskog sudionika Premier lige, kao i regionalne ABA 2 lige.

U takvom ogledu svakako da je favorit bila ekipa Gorice, pobjeda 98:55, jer Krapina je relativno mladi kolektiv koji je, istina, prošle godine suvereno osvojio Treću ligu i plasirao se u viši rang – Druga liga centar – ali istovremeno i neiskusna ekipa u višem rangu što će doći utakmicama a upravo je ova utakmica bila jedna od njih.

Sam početak susreta, prva četvrtina, pokazala je da su košarkaši Gorice iskusnija ekipa i malo kvalitetnija ali istovremeno domaćin nije respektirao tu činjenicu i pružio je odličnu igru jer je nastupio i osjetno oslabljen ne igranjem trojice – četvorice standardnih igrača ekipe.

U dobro ispunjenoj dvorani na kraju su slavili gosti iz Gorice, možda malo prevelikom razlikom jer otpor Krapine je bio dobar, ali se istovremeno vidjelo neiskustvo i brzopletost.

Do početka prvenstva je dvadesetak dana i trener Golub i njegov pomoćnik Štefanić imaju još dosta vremena da otklone eventualne nedostatke u igri te da će u prvom kolu, 7. listopada, igrati u punom sastavu i nastaviti put koji su zacrtali u prošloj sezoni.

Još članaka iz "Sport"

Facebook