Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski derbi bez golova

4. NL – središte skupina A: 4. kolo: Straža – Rudar Dubrava Zabočka 0:0


Zagorski derbi u 5. kolu 4. NL središte skupina A. Straža je dočekala Rudar DZ. U srijedu su i jedni i drugi odigrali utakmice 4. kola i to sa različitim uspjehom. I dok je Rudar DZ sa 3:0 protiv Devetke upisao prvu pobjedu, Straža je istim rezultatom poražena kod Sesvetskog Kraljevca, pa je ostala još bez pobjede, ali na dva boda iz prva dva kola.

Na odmor bez golova

Od prve minute krenulo se čvrsto s obje strane, a prvi udarac stigao je u 3. minuti. Borna Vidićek pokušao je iz slobodnjaka sa 30 metara s desne strane ali golman Fran Gelo lagano hvata loptu. U 6. minuti Roberto Pavetić donio je jednu loptu po desnoj strani, dao za Alena Neskića, koji baca u sredinu, a nakon što obrana odbija, Gal Gajster puca sa 20 metara pored gola. Gosti u 10. minuti imaju prvu, ali odmah izvrsnu šansu. Nikola Mutak dobio je loptu na desnoj strani, oslobodio se Nejca Vervege i sam malo iskosa ušao pred Krunoslava Draškovića, no domaći golman sjajno nogama brani.

U 20. minuti Dominik Cujzek odlično prolazi po desnoj strani i ubacuje, a Drašković izbija loptu na nogu Dansouu, koji, umjesto da puca, nepotrebno daje povratnu za zapravo nikoga pa prilika propada. U 23. minuti dosta gužve pred domaćim golom, nekoliko pokušaja gostiju i blokova domaćih i na kraju puca sa 10tak metara Ivan Batinić, no od bloka lopta odlazi u korner. U 24. minuti Borna Vidićek izvodi na brzinu jedan slobodan udarac na centru, daje lijevo za Vervegu, koji ubacuje na drugu stativu, gdje je na 5 metara sam David Janžek, ali lopta je malo previsoka, pa udarac odlazi preko gola.

U 32. minuti gužva pred domaćim golom završava udarcem Marka Čopeca, no Drašković odlično brani, pa kreće kontra Straže, u kojoj Vidićek šalje dugu loptu lijevo za Neskića, koji ju malo čuva pa ubacuje skroz na drugu stranu opet na Vidićeka, koji puca pored gola. U 36. minuti nova prilika za goste, ali i sjajna obrana Draškovića, a u 38. minuti slobodan udarac za Rudar na 18 metara po sredini. Zaletio se Cujzek, preskočio Mutak, a vrlo dobro pucao Juraj Tumpić uz samu desnu stativu. No još je bolja bila obrana Draškovića.

U 45. minuti gužva pred golom gostiju nakon ubacivanja iz slobodnjaka s desne strane, no obrana nekako čisti, a u jedinoj minuti nadoknade prvog dijela Vidićek puca s lijeve strane pored gola. Tako se na  odmor odlazi bez golova.

Drašković spasio bod domaćina

U nastavku prvi su zaprijetili domaćini. U 51. minuti dobro je s desne strane ubacio Dražen Petrović, a sa 12 metara glavom puca Janžek, ali od bloka lopta odlazi u korner. Na drugoj strani u 55. minuti na ubacivanje s desne strane najviše skače Cujzek, ali glavom puca preko gola. U 62. minuti rijetka greška Gorana Čučeka, koji predaje loptu gostima, Cujzek iz prve dijagonalno gađa na desnoj strani Mutaka, koji ide sam na Draškovića, ali mu je prvi dodir loš i lopta mu malo bježi, dovoljno da Drašković stigne do ne prvi i otkloni opasnost.

U 68. minuti Rudar dobiva priliku iz kaznenog udarac stići do vodstva. Nakon brzo izvedenog slobodnog udarac s lijeve strane, lopta je došla do Mutaka na desnoj, a on ulazi sve do par metara od gola, puca, a Drašković brani. No, lopta se odbija na nekih 7-8 metara i ostaje 'živa'. Na nju prvi dolazi Dansou, a Čuček kasni sa startom i ruši ga. Loptu na bijelu točku stavlja Cujzek, puca u lijevu stranu Draškovića, a ovaj se baca baš u tu stranu i sjajno brani.

Nakon toga i jedi i drugi pokušavaju do sva tri boda, no prilike jednostavno ne dolaze. Puno borbe na sredini i poneki pokušaj nabacivanja, no do samoga kraja iole ozbiljniju priliku nismo vidjeli. Na kraju sve završava sa početnih 0:0, a sigurno je da za preostala dva boda više mogu žaliti gosti, koji nisu iskoristili kazneni udarac.

Izjave: Mladen Mikša, trener NK Straža: ''Na kraju moramo biti sretni sa osvojenim bodom. Bila je teška utakmica, gosti su promašili penal, i mi smo imali šanse, ali prije penala, gdje se 6-7 ljudi dere se, lopta se giba ali sudac anulira. Blago rečeno žalosno za amaterski nogomet i 4. ligu. I ako tako misle nastaviti, nek nam svima vele da se ostavimo toga i idemo nekaj drugo raditi. Ovo više smisla nema.''

Tomica Vincelj: trener NK Rudar DZ: ''Na kraju bod svakome, mada mislim da smo zaslužili sva tri. Imalo smo pregršt šansi, neiskorišteni kazneni udarac, ali na kraju moramo biti zadovoljni sa bodom.''

4. NL – središte skupina A, 5. kolo

STRAŽA – RUDAR DUBRAVA ZABOČKA 0:0 (0:0)

SUCI:  Golub, Znika, Tomašić;  GLEDATELJA: 80

STRAŽA: Drašković, Kodelič, Gajster (79' Pavić), Beram (59' Rafaj), Janžek, Pavetić, Neskić, Vervega (34' J. Petrović), Mikša (46' D. Petrović), Vidićek, Čuček; trener: Mladen Mikša 

RUDAR DZ: Gelo, Njoh, Cujzek (70' Pešec), Mutak (90+1' Benković), Tumpić (90' Sinković), Dansou (70' Tisanić), Batinić, Vincelj, Tomek, Čopec, Rebernjak; trener: Tomica Vincelj

Još članaka iz "Sport"

Facebook