Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka pobjedom na drugo mjesto

U sjajnom ambijentu sportske dvorane u Bedekovčini košarkaši Zaboka ostvarili su svoju treću ovosezonsku pobjedu kojom s


U sjajnom ambijentu sportske dvorane u Bedekovčini košarkaši Zaboka ostvarili su svoju treću ovosezonsku pobjedu kojom su zadržali drugo mjesto na tablici nakon četiri održana kola. Početak je protekao u izjednačenoj igri.


Kod Zaboka odlično je krenuo nezadrživi Lozančić. U 7. minuti Zabok se odlijepio na +5 (13:8), a potom i na 18:13, ali tricom Škifića na prvih dvije minute odmora odlazi se s 18:18.

Zabok bolje započinje drugu četvrtinu, pa je trener gostiju Kunce kod 27:21 prisiljen pozvati minutu odmora. Sredinom druge četvrtine odlično reagira Lekić koji je zamijenio vrlo dobrog Ćosića, a dobru igru nastavlja i Lozančić pa Zabok odlazi na +8 (35:27), a na poluvrijeme se odlazi rezultatom 43:34.

Početkom nastavka Zabok kreće silovito i vrlo brzo dolazi na +14 (52:38). Tada Dubrovnik pokušava zonom zaustaviti zabočke košarkaše, ali bez uspjeha, pa Zabok s tri trice u nizu odlazi na +18 (61:43). Ništa se bitno nije promijenilo ni u zadnjem dijelu utakmice. Dubrovnik košem Oštrića uspijeva smanjiti na 9 razlike, ali to je bilo sve od „Gospara“ u ovoj utakmici. Nakon dvije trice Ćosića Zabok odlazi na +15 (79:64) i tu je svakoj priči kraj.

Zadnje dvije minute šansu je dobio i Miroslav Zadro, a gosti u Dubrovnik odlaze sa za njih pristojnih -9 (83:74).

Uz sjajnog Lozančića, svakako vrijede spomenuti raspoložene Lež, Ivanova i Ćosića. U kraćim dionicama svoj su obol pobjedi dali i Lekić, Devčić i Marić.

Zabok je ponovno imao sjajan postotak šuta. Iz igre su žuti imali 56%, kao i za dva poena, a zanimljivo je bilo da je trica Zabočana bila sjajnih 59% (10-17). Dubrovnik je bio bolji za jedan skok (25-26), ali zato je Zabok imao manje grešaka u igri, 10 u odnosu na 14 Dubrovnika.

ZABOK -DUBROVNIK 83:74

BEDEKOVČINA: SŠ dvorana, GLEDATELJA: 800, SUCI: Anzulović (Zagreb), Perlić (V. Gorica) i Štrok (Varaždin), OPUNOMOĆENIK: Koščak (Varaždin).

ZABOK: Marić 3, Lekić 6, Ivanov 10, Lež 18 (2-2), Peklarić, Devčić 6, Ćosić 14, Lozančić 19 (1-1), Zadro, Puljak 7, Baričević, Veverec. TRENER: Dragutin Črnjević

DUBROVNIK: Radić, Brkić 10, Rikić 3 (1-2), Karač 3, Glavinić 8 (2-3), Oštrić 2, Kušt 2, Hajdić 7 (1-2), Gaurina 13 (2-2), Lučić 6 (2-2), Škifić 8 (0-1), Perić 12.
TRENER: Darko Kunce

Dragutin Črnjević, trener Zaboka:
Prije svega ja čestitam svojim igračima na još jednoj pobjedi. U četiri kola ostvarili smo tri pobjede i jedan poraz u gostima, uz dobru igru. Ja kao trener trebam željeti da još bolje igramo i još više napredujemo. Zadovoljan sam što Lozančić iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, ali isto tako još jednom se pokazalo da smo jak kolektiv. Ovo je bila pobjeda cijele momčadi. U nedjelju putujemo u Zadar na utakmicu s Borikom s velikom psihološkom stabilnošću. Utakmica će biti čvrsta, Borik teško gubi kod kuće. Ako želimo ulazak u sam vrh, moramo početi pobjeđivati i u gostima.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook