Prethodni članak
Sljedeći članak

Kup osvojili juniori Gaja iz Mača!

U MAČU ODIGRANO FINALE KUPA ZA JUNIORE NS KZŽ


U Maču je odigrano finale Kupa NS KZŽ za juniore u kojem su se sučelile ekipe Zagorca iz Krapine i Gaja iz Mača te nakon puno bolje igre, pogotovo u prvih 45 minuta, slavili su igrači Gaja rezultatom 4:1 i time osvojili Kup.

Prije samog sraza ova dva kluba u nogometnim krugovima blagi favorit bili su juniori iz Krapine  s obzirom da igraju u višem rangu te da Zagorčeva škola slovi kao najbolja u županiji ali nešto se trebalo pitati i mladiće iz Mača. Naime, od prve minute susreta ušli su u utakmicu vrlo ozbiljno sa samo jednom željom da pobjedu ne donosi nekakvo predviđanje već borba, htijenje, želja i volja za pobjedom. U potpunosti su to ostvarili već u prvih 45 minuta i očitali lekciju svojim vršnjacima iz Krapine kako se brane boje kluba – srcem a ne imenom !

Već u drugoj minuti susreta odlični Bajsić koristi još bolje ubacivanje sa desne strane i „zakucava“ loptu u sam gornjim kut nemoćnog Mikuša. Od tada na terenu postoji samo jedna ekipa – Gaj ! Igrači Zagorca djeluju izgubljeno i neprepoznatljivo ( ipak dijele prvo mjesto u svojoj ligi – 2. NL Centar, op.a. ) što odlično koriste Gaj-evci i kao male osice stalno ugrožavaju gol Krapinaca što im i donosi brzo i visoko vodstvo prilikom odlaska na odmor. Najprije je u 23. minuti mrežu pogodio Valjak da bi trinaest minuta kasnije to učinio i Gregurić a točku na i odličnog prvog poluvremena stavio je strijelac prvog pogotka, postigavši svoj drugi, Damjan Bajsić tako da se na poluvrijeme otišlo s visokih 4:0 za Gaj. Sasvim zasluženo s obzirom na prikazano.

Drugo poluvrijeme donijelo je bitno drugačiju sliku. Zagorec je napadao a Gaj je, kao što se i očekivalo, zatvorio sve prilaze svojim vratima te pokušavao brzom tranzicijom ugroziti vratara Vincelja. Takova igra ipak je donijela pogodak utjehe igračima Zagorca kojeg je postigao Luka Ružak, jedan od rijetkih igrača Zagorca koji zaslužuju prolaznu ocjenu kao što su Jazbec, Frinčić, Topolovec i L. Vincelj. Prekrasnim udarcem sa 18 metara u sam gornji desni kut nemoćnog Strahonje.

Na kraju sasvim zasluženo na semaforu je nakon posljednjeg sučevog zvižduka pisalo - Zagorec 1. Gaj 4.

Nakon susreta pehar pobjedniku Kupa uručio je Stjepan Merkaš, predsjednik NS KZŽ dok se medalje dijelili djelatnici Saveza Juraj Sirovec, tajnik, Božidar Smrekar, povjerenik za delegiranje sudaca, Slavko Tepuš, itd. Prigodne plakete za Kup dobili su suci Nikola Kožar, Boris Petriško, Stjepan Pešec i delegat susreta Dinko Prpić.

Organizacija utakmice bila je na vrlo visokom nivou i djelatnici NK Gaj Mače zaslužuju svaku pohvalu.

Zagorec Krapina – Gaj Mače 1:4 ( 0:4 )

MAČE. Igralište NK Gaj. Gledatelja: 250. Sudac: Nikola Kožar (Donja Stubica). Pomoćnici: Boris Petriško ( Donja Stubica ), Stjepan Pešec (Gornja Stubica).

Strijelci: 0:1 Bajsić 2'; 0:2 Valjak 23 '; 0:3 Gregurić 36'; 0:4 Bajsić 40?; 1:4 Ružak 79'.

ZAGOREC KRAPINA: Mikuš, Petek, Smiljanec, Ružak, Stiperski, Krizmanić, Brčić, Topolovec, Petonjić, Frinčić i Jazbec. Još su igrali: V. Vincelj, Presečki, Kranjčec, L. Vincelj, Posilović i Alilović Trener: Srećko Mlinarić.

GAJ MAČE: Strahonja, Kramarić, L. Levak, Tepšić, Čehulić, Gregurić, Valjak, Bobek, Bajsić, D. Levak, Cicnjak. Još su igrali: Pisk, Rihtarić, Dugorepec, Mendek, Kondres, Raškaj i Benković. Trener: Vladimir Benčić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook