Prethodni članak
Sljedeći članak

Kvalitetna Mladost ostala kratko za samo jedan bod

Komentar proljetnog dijela sezone NK Mladost Zabok


Iako je iza sebe imala odličnu sezonu Mladost Zabok nije se uspjela plasirati u III. NL-centar. U „mrtvoj utrci“ za bod (71-70) su bili bolje zagrebačke Ravnice koje su se okitile titulom prvaka IV. NL-središte Zagreb-skupina A, dok je Mladost završila na drugom mjestu sa samo bodom manje. Poslije 30 odigranih utakmica Zabočani su na kontu imali 22 pobjede i po četiri poraza i remija uz gol-razliku 88:20. Postignuli su najviše golova, primili najmanje, igrali najatraktivniji nogomet, ali to nažalost ništa ne vrijedi jer nisu uspjeli u svom naumu da se plasiraju u rang više. Zabočani su na proljeće imali omjer od 12 pobjeda i 3 poraza uz gol-razliku 49:11, osvojili su i dva boda više (36), u odnosu na jesen kad su bili prvaci, deset put su imali netaknutu mrežu, no ni to nije bilo dovoljno.  Ne može se reći da je drugo mjesto neuspjeh, ali s obzirom na kadar navijači su očekivali titulu.

Matija Smrekar

Ključni detalji bili su remi u zadnjem jesenskom kolu protiv Rudara DZ u kojem je Jurica Kotarski zaradio crveni karton i domaći poraz od Prečkog, zaista nesretan jer se Drčić ozlijedio već u 2. minuti, što su gosti objeručke iskoristili i do 25. minute imali četiri gola viška (0:4). Mladost je pritiskala, ali dalje od poraza 3:4 nije mogla. Tu je prije svega došao do izražaja nedovoljno kvalitetno odrađen prijelazni rok. Znalo se da Jurica Kotarski neće moći igrati prve dvije utakmice zbog crvenih kartona, drugi stoper Tarle napustio je klub, dok je na stopersku poziciju doveden Šibalić, koji jednostavno nije bio igrač za šampionsku Mladost, pa mu se Uprava nakon utakmice protiv Prečkog zahvalila i dala priliku mladom Dureviću što se pokazalo potpunim pogotkom i najvećim dobitkom polusezone. Uz dva spomenuta detalja na početku, ključni su bili i derbiji protiv Španskog i Ravnica koje je Mladost izgubila. Špansko je tako jedina momčad protiv koje Zabočani nisu osvojili ni bod u ovom prvenstvu, dok su protiv Ravnica ostvarili po pobjedu i poraz. Derbiji su derbiji, tu bez obzira na kvalitetu ne možeš biti favorit. Protiv Španskog Zabočani su odigrali solidno, dok su protiv Ravnica podbacili. Prije Ravnica ostvarili su rekordnu pobjedu protiv Zagreba od 8:0, uz šest golova Smrekara, koja ih je možda malo zavarala. Nažalost na igralištu pokraj zagrebačkog zoološkog vrta „zabočke puške“ su ostale prazne.

Drago Bartolić

Prvo ime svakako je bio Matija Smrekar uvjerljivo prvi strijelac kluba i lige s 39 golova. Smrekar je bio odličan, no igra Mladosti previše je ovisila o njemu. Samo u dvije glavne utakmice protiv Španskog i Ravnica nije bio na svom nivou, a Zabočani kao da nisu imali plan B, što kad ne ide Smrekiju? Pokazalo se da je u ovoj sezoni bio jednostavno nezamjenjiv. Drugi najbolji strijelac bio je veteran Nikola Krajačić koji je postigao 12 golova, dok se Vinko Kotarski zaustavio na 9 golova.

Bilo bi šteta da se ova dobra momčad na čelu s trenerom Dragom Bartolićem raspadne, no do promjena će neminovno doći, nadamo se ne prevelikih. Treniralo se dobro i kvalitetno, igra Mladosti imala je glavu i rep, nedostajalo je samo malo više pragmatičnosti u odlučujućim utakmicama.

Nikola Krajačić

Rezultati Mladosti u proljetnom dijelu prvenstva

16. kolo: Polet SK – MLADOST ZABOK 0:2 (Škrlec, Smrekar)

17. kolo: MLADOST ZABOK -  Prečko 3:4 (Smrekar 3, Krajačić)

18. kolo: Odra – MLADOST ZABOK 0:3 (Durević, Smrekar, Drempetić)

19. kolo: Brezovica – MLADOST ZABOK 0:3 (Smrekar, Hrastinski, Krajačić)

20. kolo: Ivančica – MLADOST ZABOK 2:3 (Drempetić, Gucić, Smrekar)

21. kolo: MLADOST ZABOK – Golubovec 2:0 (Smrekar 2)

22. kolo: Ilovac – MLADOST ZABOK 0:3 (Lešković, Gucić, Smrekar)

23. kolo: MLADOST ZABOK – Blato 3:0 (Smrekar, Kotarski, Drempetić)

24. kolo: Sesvetski Kraljevec – MLADOST ZABOK 0:2 (Gregurić, Hrastinski)

25. kolo: Špansko -MLADOST ZABOK 2:1 (Krajačić)

26. kolo: MLADOST ZABOK -Zagreb 8:0 (Smrekar 6, Gregurić, Gucić)

27. kolo: Ravnice – MLADOST ZABOK 2:0

28. kolo: MLADOST ZABOK – Devetka 3:0 (Smrekar 2, Hrastinski)

29. kolo: Straža – MLADOST ZABOK 0:3 (Krajačić, Gregurić 2)

30. kolo: MLADOST ZABOK – Rudar DZ 6:1 (Škrlec, Gregurić, Krajačić 2, Drčić, Smrekar)

Lista strijelaca:

39 Matija Smrekar

12 Nikola Krajačić

 9 Vinko Kotarski

 5 Tin Gregurić, Karlo Hrastinski

 4 Matija Drempetić, Niko Škrlec

 3 Antun Gucić

 2 Jurica Kotarski, Nikola Lešković, Dino Ocvirek

 1 Mihael Benčić, Jakov Drčić, Luka Durević, David Petek, Luka Tarle,

Luka Durević

Još članaka iz "Sport"

Facebook