Prethodni članak
Sljedeći članak

Marko Vrbanec viceprvak Hrvatske

U Šimunima na Pagu održano PH u Crossfitu


Nakon uspješne karijere u savate boksu, Zabočanin Marko Vrbanec uspješno kradi karijeru u Crossfitu, iznimnom popularnom i brzo rastućem sportu i tipu treninga, koji zahtjeva veliku fizičku spremu, a rekli bismo i sportsku svestranost. Cilj ovog sporta nije samo poboljšati svoju kondiciju, zdravlje, već postaviti temelje za novi stil života.

CrossFit obuhvaca elemente iz trcanja, plivanja, olimpijskih dizanja, gimnastike te raznih vježbi s vlastitom težinom. Koriste se različiti rekviziti – bučice, ergometri, girje, šipke.

U kampu Šimuni na otoku Pagu održano je prvenstvo Hrvatske “Fittest in Croatia 2022.” gdje se Marko Vrbanec okitio srebrnom medaljom u Open deviziji u konkurenciji 28 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske i postao viceprvakom Hrvatske u ovom atraktivnom sportu. Zadatak je u četiri različita woda (treninga) koji su objavljeni tek na dan natjecanja ostvariti najbolji rezultat u najkraćem vremenu što pomno mjere suci. Svaki natjecatelj ima svoga suca koji vrlo strogo mjeri vrijeme i ocjenjuje jesu li elementi izvedeni na pravilan način. Nažalost, ovog puta suđenje nije išlo u korist Marka što ga je na kraju koštalo titule prvaka. Ovo je natjecanje uključivalo 4 woda – sprinteve, kajak, trčanje, olimpijsko dizanje i gimnastičke elemente. Natjecanje traje cijeli dan te su kondicijska priprema i snaga iznimno važne komponente budući da se elementi izvode do granica izdržljivosti. Na kraju je zbog izjednačenosti dvoje natjecatelja trebalo i tkz. wod pripetavanja u kojem je za dlaku bio bolji prvak za tek jedno ponavljanje više od Marka.

-Iznimno sam zadovoljan svojim rezultatom, budući da moram puno improvizirati jer nemam Crossfit teretanu na raspolaganju. Ovo je prva crossfit medalja koja odlazi u Hrvatsko zagorje, a siguran sam ne i posljednja - izjavio nam je Marko Vrbanec koji će svoj slijedeći nastup u ovom sportu imati u lipnju u Varaždinu. (T. Zrinšćak)

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook