Prethodni članak
Sljedeći članak

Mužina briljantnim obranama spasio pobjedu Inkopa 

1. ŽNL 3. kolo: Matija Gubec – Inkop 0:1


U 3. kolu 1. zagorske nogometne lige Matija Gubec je u Gornjoj Stubici dočekao Inkop. Obje su ekipe ušle u ovo kolo bez poraza, s tim da je Matija Gubec sjajno krenuo u sezonu, sa svije pobjede u gostima. Stoga se očekivala zanimljiva utakmica. 

Domaćini promašivali zicere, gosti iz prekida do vodstva

Na prvi udarac nije trebalo čekati dugo, niti minu. U 45. sekundi kapetan domaćina Andrija Bačani oslobodio se na 18 metara malo na desnoj strani i pucao, a David Mužina na vratima gostiju hvata loptu. Na drugoj strani prvi pokušaj bilježimo u šestoj minuti, kada je sa 20 metara zapucao Roberto Petaj. Lopta niti nije išla u gol, ali ju Vedran Pušec na domaćem golu hvata. No, puno opasnije bilo je pred golom gostiju 30tak sekundi kasnije, kada se u odličnoj poziciji našao Robert Glavač, ali njegov udarac Mužina brani.

Sljedeća šansa na utakmici rezultirala je golom i to za goste. Lovro Topolovec izveo je slobodan udarac s lijeve strane iskosa, ubacio je na drugu stativu, gdje se odlično snašao Tomislav Lešković i sjajnim udarcem pogodio za 0:1. Bilo je to u 11. minuti. U 18. minuti za goste je pokušao i Roberto Pavetić, ali njegov udarac da 20 metara Pušec brani. U 20. minuti Patrik Kelava se probija odlično po lijevoj strani, još bolje daje dubinsku loptu za R. Glavača u zicer situaciji, no opet kao pobjednik izlazi Mužina.

U 28. minuti nova sjajna šansa za R. Glavača. Opet izlazi sam na Mužinu s desne strane, puca po zemlji ali Mužina opet brani. U 38. minuti nakon kornera za goste, na deset metara sam je ostao Adam Svečnjak, no puca pored gola. Na drugoj strani u 39. minuti četvrti ogled R. Glavača i Mužine, opet je to super prilika, ali opet je Mužina sjajno obranio.

U 42. minuti Kelava puca iz prve nakon jedne povratne lopte, sa 18 metara, no lopta odlazi preko gola. Domaćini pokušavaju i u 45. minuti, kada na jednu povratnu loptu sa 20 metara iskosa dolazi Martin Kovač, puca jako ali preko gola. Tako na odmor sa vodstvom odlaze gosti, a domaćini žale za čak četiri promašene velike prilike. 

Mužina i u nastavku ''zaključao'' vrata

U nastavku je ušao Antun Strjački i odmah u 47. minuti, nakon bijega po lijevoj strani, puca iskosa, malo uz lijevu stativu. U 54. minuti Strjački je primijetio da je Mužina dosta ispred gol crte, pa je pokušao lobom sa 30 metara, no prebacio je i gol. Strjački puca s distance i u 61. minuti, no opet pored gola. Gosti su pokušali nešto više u 65. minuti, kada su na lijevoj strani kombinirali Petaj i Pavetić, koji je na kraju i pucao, ali bila je to lagana obrana Pušeca. 

U 74. minuti Strjački dobiva povratnu loptu na nekih 13 metara, no kod udarca se spetljao i pao, a nakon što se digao suđen mu je prekršaj. U 76. minuti prvi zicer u nastavku za domaćine, ali ni ovaj puta nema gola. Strjački je odlično probio desnu stranu, ubacio na drugu, obrana loše reagira i na sedam metara sam ostaje Mateo Landripet. Puca jako, a Mužina opet brani. Na drugoj strani prijeti Pavetić minutu kasnije, ali puca pored gola, a Darko Šimunić u 78. minuti izvodi slobodnjak sa 25 metara za domaćine i puca preko gola.

Domaćini i dalje žele izjednačenje. U 80. minuti Mate Tomić se probio po desnoj strani, podvalio za Strjačkog, koji prebacuje Mužinu, ali obrana izbija. Na drugoj strani gosti skoro kažnjavaju promašaje domaćina u 81. minuti, kada na ubacivanje s lijeve strane sjajno glavom puca Petaj, ali Pušec odlično brani. U prvoj minuti nadokande novi pokušaj domaćina s distance, ali opet je siguran Pušec. U drugoj minuti nadokande Strjački pokušava iznenaditi Mužinu vanjskom pod prečku, ali i to fantastični golman gostiju vadi ispod prečke i samo potvrđuje status igrača utakmice. 

Izjave trenera:

Nenad Jakopec, trener NK Matija Gubec: ''Težak teren, nismo dobro ušli  u utakmicu, gosti su svoju šansu iskoristili, mi u prvom poluvremenu nismo zabili četiri zicera R. Glavača, a i u nastavku smo imali sto postotne šanse, ali nismo zabili, pa moram čestitati gostima na pobjedi, a posebno vrataru koji je bio briljantan.''

Ivan Pozaić, trener NK Inkop: ''Odigrali smo jednu tvrdu utakmicu na teškom terenu. Naša mlada ekipa nije se snašla, no zabili smo gol na vrijeme i na krilima Davida Mužine smo utakmicu priveli kraju, sretno i spretno.''

1. ŽNL, 3. kolo

MATIJA GUBEC – INKOP 0:1 (0:1)

SUCI/SUTKINJA: Komorski, Makar, Kožar; GLEDATELJA: 200

STRIJELAC: 0:1 Lešković 11'

MATIJA GUBEC: Pušec, D. Glavač (37' Markus), Da Rocha, Kelava, R. Glavač (46' Strjački), Bačani, Haramustek (46' Šimunić), Tomić, Kovač, Landripet, Horvat; trener: Nenad Jakopec 

INKOP: Mužina, Gorup, Topolovec, Lešković (64' Kuljak) (90' Horvat), Čehulić (61' K. Mutak), Šoštar, Svečnjak (55' Bajza), Petaj, Novak, M. Mutak (57' Pisk), Pavetić; trener: Ivan Pozaić  

Još članaka iz "Sport"

Facebook