Prethodni članak

Nenad Bjelica želi vratiti igrača kojeg je Dinamo prodao za 14.5 milijuna eura


bi tijekom zimskog prijelaznog roka mogao vratiti Filipa Benkovića (27). Trener Nenad Bjelica kontaktirao je stopera, potvrđeno je Indexu, te bi ga rado vidio u zagrebačkom klubu s obzirom na to da bi u naredna dva prijelazna roka mogli otići braniči Kevin Theophile-Catherine, Dino Perić i Mauro Perković.

Benković je bez kluba nakon što je ljetos raskinuo ugovor s Udineseom, što znači da bi u Dinamo došao besplatno, odnosno bez isplaćivanja odštete za njega. Hrvatski stoper bio je član talijanskog prvoligaša od siječnja 2022. godine, a došao je kao slobodan igrač iz engleskog Leicestera. Ima jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Najveći prodajni transferi Dinama, prema Transfermarktu:
1. Joško Gvardiol - 36.8 milijuna eura
2. Dani Olmo - 34.2 milijuna eura
3. Marko Pjaca - 29.4 milijuna eura
4. Luka Modrić - 22.5 milijuna eura
5. Josip Šutalo - 20.5 milijuna eura
6. Filip Benković - 14.5 milijuna eura
7. Marko Rog - 13.5 milijuna eura
8. Eduardo da Silva - 13.5 milijuna eura
9. Vedran Ćorluka - 13 milijuna eura
10. Lovro Majer - 12 milijuna eura

Bjelica je Benkovića vodio u Trabzonsporu
Benković je karijeru započeo u Dinamu, koji ga je 2018. godine za 14.5 milijuna eura prodao u Leicester City, što je šesti najveći izlazni transfer u povijesti kluba. Skuplje od njega prodani su samo Joško Gvardiol, Dani Olmo, Marko Pjaca, Luka Modrić i Josip Šutalo.

U to doba Benković je smatran jednim od najtalentiranijih mladih stopera u Europi, no često su ga sputavale ozljede. U Leicesteru je skupio samo dva nastupa, a engleski klub ga je slao na posudbe u Celtic, Bristol City, Cardiff i belgijski OH Leuven prije nego je kao slobodan igrač otišao u Udinese.


I tamo je također skupio samo dva nastupa te je odlazio na posudbe prvo u njemačkog drugoligaša Eintracht Braunschweig, a prošle sezone u turski Trabzonspor, gdje je skupio 16 nastupa i zabio dva gola i gdje ga je vodio upravo Bjelica.

Prema Transfermarktu vrijedi 1.8 milijun eura, a turski mediji su ga tijekom prošlog srpnja povezivali s povratkom u SuperSport HNL. Konkretnije, pisalo se da je Osijek zainteresiran za njegovo dovođenje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook