Prethodni članak

[VIDEO] Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta


Vuku se repovi nakon utakmice Dinama i Monaca (2-2) u kojoj su "modri" u zadnjih dvadesetak minuta "prosuli" 2-0 vodstvo i ostali samo s bodom na kraju. Međutim, puno se priča o situaciji iz 81. minuti u kojoj je Bruno Petković srušen u kaznenom prostoru gostiju, a Nijemac Harm Osmers dosudio je prekršaj u napadu?!

Igrači Dinama su tražili jedanaesterac, a Lukas Kačavenda je čak dobio javnu opomenu zbog prosvjeda. Sporna situacija dogodila se pri rezultatu 2-1, tako da bi eventualni treći gol "modrih" vjerojatno riješio utakmicu. Usporena snimka pokazuje da je vjerojatno kontakta ipak bilo, da je igrač gostiju promašio loptu.

Njemački sudac debitirao je u Ligi prvaka, a kod situacije Petkovića bio je dobro postavljen i sve je mogao vidjeti s lica mjesta. Također, treba spomenuti i VAR sobu u kojoj su bili Nijemci Christian Dingert i Johann Pfeifer, a koji se nisu oglasili. Na utakmici Leipziga i Juventusa, primjerice, glavni sudac je ključne odluke (crveni karton za golmana Juventusa i penal za Leipzig) dosudio nakon pregleda VAR-a. 

- Nije mi jasan kriterij suđenja, ne bih se htio vaditi na to, ali neke odluke išle su na njihovu stranu. Pitao sam suca ako ovo na Bruni nije penal, kako ono može biti? Stvarno mi nisu jasne te odluke - žalio se Martin Baturina na kraju dvoboja u izjavi za HRT, dok je Josip Mišić bio još direktniji. 

- Kažu mi da je na Petku bio penal kao što je bio i njihov. Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti - smatra Dinamov veznjak. 

Video pogledajte OVDJE.

Još članaka iz "Sport"

Facebook