Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnovljeni Tondach najavljuje borbu za gornji dio ljestvice

Krenule su pripreme i u Bedekovčini


Krenule su pripreme i u NK Tondach iz Bedekovčina. Prošla je sezona bila iznimno turbulentna. Svi se pratitelji zagorskog nogometa, pa i šire sigurno sjećaju vrlo neobične situacije, u kojoj je Tondach jesenski dio 3. NL Centar igrao gotovo kompletno u gostima, da bi proljeće ponudilo obrnutu situaciju. Na kraju, nije se uspio izboriti ostanak u 3. NL centar, a dio razloga sasvim sigurno leži i u tom, ipak neobičnom ritmu. No, sve je to stvar prošlosti i u Bedekovčini su se okrenuli novoj sezoni u 4. NL središte skupina A. Pripreme su počele, a odigrana je i prva prijateljska utakmica, kod kuće protiv Inkopa.

No, na samo startu igrala je kombinirana momčad, sastavljena većinom od juniora, pa će trener tek u narednim pripremnim utakmicama moći provjeriti kako stvari stoje sa kadrom, koji se podosta promijenio, a zapravo nije do kraja još niti definiran, s obzirom da prijelazni rok još traje. No, možda najveće novo ime u Bedekovčini upravo je trener. Riječ je o Tomislavu Gondžiću, koji u igračkoj karijeri pamti i igranje u Dinamu. No, sada je trener i u Bedekovčini će krenuti u novi izazov, jer treba će posložiti kockice, s obzirom da promjene u sastavu. Kako nam je otkrio član Izvršnog odbora Dražen Bosec, iz kluba su otišli Jurica Hendija u Oštrc, Karlo Frtalj i Petar Boronjek u Gaj Mače, Andrija Frančina i Marko Mlinarić u Bistru, a Tin Usmiani u Tigar Sveta Nedelja. Stigli su Nikla Mutak i Dominik Cujzek iz Rudara DZ, Tomislav Benčić i Nikola Filipec iz Oštrca, te Vito Suljić iz Save Strmec. No, kako prijelazni rok još uvijek traje, lista pojačanja još nije do kraja definirana, tj. još su u igri dva potencijalna pojačanja, a sve će biti poznato do kraja tjedna.

Što se pripremnih utakmica tiče, već za vikend uslijedit će gostovanje kod NK Ban Jelačić, 10. kolovoza u Bedekovčinu stiže GNK Inker Zaprešić, a od 15. do 17. kolovoza Tondach će sudjelovati na tradicionalnom turniru u Poznanovcu. S obzirom da je početak natjecanja u 4. NL središte skupina A pomaknut na 31. kolovoza još se traži protivnik za generalko 24. ili 25. kolovoza, s tim da je moguća i još koja utakmica u tjednu u tijeku priprema. Što se pak očekivanja tiče, iako je ekipa nešto mlađa u odnosu na prošlu sezonu, u klubu vjeruju da se mogu boriti za vrh, barem od sredine prema gore, a to će još ovisiti i o realizaciji spomenutih pojačanja u narednom periodu. (Elvis Lacković) 

Još članaka iz "Sport"

Facebook