Prethodni članak
Sljedeći članak

Odigran zagorski derbi! Odluka pala u nastavku

4. NL – središte skupina A: 26. kolo: Ivančica – Rudar Dubrava Zabočka 0:3


U 26. kolu 4. NL središte skupina A, u zagorskom derbiju Ivančicu je dočekala Rudar DZ. Bio je to drugi uzastopni zagorski derbi za Ivančicu, koja je četiri dana ranije odigrala 2:2 kod Straže. Mlada ekipe Ivančice ne gaji više nade u opstanak, ali želi u svakoj utakmici, uz stjecanje iskustva, pokušati do pokojeg boda, dok Rudar DZ ima sigurnu situaciju u sredini ljestvice.

Tokić na početku 'skinuo' penal

Počelo je zanimljivo već u drugoj minuti, kada se Nikola Mutak probio s desne strane u kazneni prostor, Josip Prtenjaća ga ruši i Rudar dobiva već u trećoj minuti priliku za vodstvo. No udarac Ivana Batinića odlično brani Luka Tokić. Nakon uzbuđenja u otvaranju, do novog udarca čekali smo do 19. minute, kada sa 20 metara iz okreta puca Batinić ali Tokić nema problema.

U 25. minuti s lijeve strane iskosa sa 15 metara puca Karlo Tisanić, Tokić i to brani. Na drugoj strani, u 26. minuti pokušava Luka Crčić, no njegov udarac sa 25 metara odlazi preko gola. U 29. minuti novi pokušaj domaćina iz daljine. Sa više od 30 metara Frana Gelu na golu gostiju pokušao je iznenaditi Jurica Nuli, no pucao je preko gola.

U 37. minuti Sandro Vincelj puca sa 20 metara preko gola, a dvije minute kasnije gotovo sa istog mjesta udarac je iskušao i Batinić, ali od bloka lopta odlazi u korner.

U 44. minuti Crčić se izvrsno spustio kroz sredinu i iznenadio obranu gostiju, dao je loptu za Lovri Hajdeka, koji se priključio napadu i prije stigao do lopte od Gela i poslao loptu u mrežu. No, od domaćeg slavlja nema ništa, jer je označeno zaleđe. Bila je to zadnja prilika u prvih 45 minuta, pa se na odmor odlazi bez golova.

U završnici do 0:3

Nastavak je započeo slično kako je završio prvi dio, ubacivanjem lopte u istu mrežu, dakle ovaj puta gostiju, u 47. minuti. Mutak je izbio pred Tokića i svladao ga nakon dubinske lopte, no opet je označeno zaleđe, pa rezultat ostaje na 0:0. U 50. minuti slična situacija, ovaj puta uz prigovore navijača gostiju, no bilo je to još jedno zaleđe.

Ivančica pak u 53. minuti pokušava iz slobodnjaka. Sa 25 metara puca Hajdek, Gelo kratko odbija, a Matija Bukvašević iskosa sa deset metara puca u vanjski dio mreže. No, u 57. minuti gosti ipak dolaze do vodstva. Vincelj je primio loptu na sredini, ostao sam, spustio se pred Tokića i sa desetak metara pogodio za 0:1. U 61. minuti pravi mali fliper u kaznenom prostoru domaćina, nekoliko udarac u blok i na kraju puca Bartol Ilakovac, ali i taj udarac ne pronalazi put do Tokića. U 63. minuti još jedna dobra prilika za goste, s lijeve strane pucao je Dominik Cujzek, no Tokić i to brani.

Nesvakidašnja situacija dogodila se u 65. minuti, kada je Tokić ispucao jednu loptu, koja je završila skroz na drugoj strani, preletjela gostujućeg golmana Gela, ali ipak otišla koji metar pored gola. U 77. minuti Ivančica prijeti iz kornera, nakon ubacivanja glavom puca Prtenjača, ali lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani minutu kasnije Mutak iz slobodnjaka pogađa živi zid. U 81. minuti Mutak je izbjegao zaleđe, spustio se po desnoj strani, ali akciju završava ubacivanjem u prazno, pa od prilike nema ništa. U 83. minuti slobodnjak za domaćine sa nekih 23 metara izvodi Hajdek, puca jako pored živog zida, ali i pored gola. U 86. minuti za goste puca sa 16 metara Marko Papak, ali Tokić brani, no u 87. minuti Mutak još jednom i pogađa za 0:2, da bi u 88. minuti Cujzek iskoristio još jednu kontru za 0:3. Tako u utakmice sa ne previše tempa, ali ipak zanimljivoj, gosti dolaze do sva tri boda.

4. NL – središte, skupina A, 26. kolo

IVANČICA – RUDAR DZ 0:3 (0:0)

SUCI: Krizmanić, Tomašić, Sokolić;  GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Vincelj 57', 0:2 Mutak 87'. 0:3 Cujzek 88'

IVANČICA: Tokić (90' Jakuš-Mejarec), Mešnjak (87' J. Mikulec), Rihtarić, L. Škvorc, Hajdek, Prtenjača, Piljak, Bukvašević, Crčić (89' Horvatić), Kurešić, Nuli; trener: Ivica Krivak

RUDAR DZ: Gelo, Njoh, Čopec, Ilakovac, Mutak, Vincelj, Batinić, Martinić (60' Rebernjak), Tomek (74' Papak), Tumpić (90' Benković), Tisanić (46' Cujzek); trener: Tomica Vincelj

Još članaka iz "Sport"

Facebook