Prethodni članak
Sljedeći članak

Odličan ulazak u prvenstvo

U PRVOM PRVENSTVENOM KOLU 3. NL CENTAR ZAGOREC GOSTOVAO U ZELINI


U prvom prvenstvenom kolu 3. NL Centar, krapinski Zagorec gostovao je u Svetom Ivanu Zelini igrajući protiv Zeline i nakon 90 minuta sasvim zasluženo slavio 2:0.

Nastavlja se navijački trend iz proljetnog dijela prošle sezone kada su navijači Zagorca u većini slučajeva, kao i u Zelini, bili brojniji od domaćih navijača, a njihov novi mladi Zagorec počastio ih je sa tri boda i odličnim ulaskom u novo prvenstvo.

Prvo poluvrijeme je posebna priča, ne toliko zbog igre već zbog vremenskih uvjeta koji su vladali tih prvih 45 minuta. Visoka temperatura, velika vlažnost zraka i još su samo nedostajale zenitalne kiše i mogli bi reći da su dečki iz Zeline i Krapine igrali na ekvatoru, dok su se brojni navijači znojili u ugodnoj hladovini Gradskog stadiona u Zelini.

Pa ipak i u takovim uvjetima nitko ne može naći ni riječ prigovora za borbu, htijenje i agresivnost, uz veliku želju da se pogodi protivnička mreža svim igračima koji su se neumorno borili pod zaista teškim vremenskim uvjetima. U takovoj igri prvi su  u priliku došli igrači Zagorca preko Ružaka u 10. minuti kada je lopta koju je uputio iskosa s lijeve strane za malo završila pored lijeve stative golmana Picaka. No, u takvoj igri nisu zaostajali niti domaći igrači i u 21. minuti preko Đonlića dolaze u veliku priliku, ali Bruči pokazuje koliko je kvalitetan vratar obranivši neugodan udarac te igrač koji je ovaj susret igrao i pod velikim pritiskom, jer ipak igrao je na domaćem ognjištu tako da je, vjerujemo, u njemu bila samo misao da ne iznevjeri niti svoju momčad niti svoje dečke iz Zeline što je on i u svih 90 minuta demonstrirao  pokazujući svojim dečkima iz Zelina da je izvrstan golman a potvrdio ono što u Krapini svi znaju njegova mreža se rijetko trese te je i ovoga puta otišao put svlačionice nakon posljednjeg sučevog zvižduka nedirnute mreže upisujući tko zna koji „clean sheet“ otkako je na vratima Zagorca te se upisavši u rubriku – igrač utakmice.

Trener Zubić uvidjevši da bi se moglo i bolje mijenja pozicije Stiperskog i Ružaka te im u 20. minuti mijenja stranu djelovanja – Stiperski odlazi na lijevu, a Ružak na desnu stranu napada Zagorca. U tim teškim uvjetima dobivamo dojam da je igra Zagorca nakon te „rošade“ malo brža, no ipak nakon jedne kontre gostiju uslijedila je rekontra domaćina koju je Bruči lakoćom apsolvirao da bi u 26. minuti odlično obranio neugodan udarac Marelje sa 18 metara.

I uz sve te prilike i tropske uvjete na terenu na odmor se otišlo nedirnutih mreža.

Drugo poluvrijeme je počelo u bitno drugačijim vremenskim prilikama – „malo je zahladnjelo“ i prvu priliku stvorili su domaći igrači u 51. minuti kada je Đonlić pucao sa desetak metara, ali je Bruči i to anulirao. Kazna je stigla tri minute kasnije – Landripet je odlično probio desnu stranu domaće obrane i vratio povratnu loptu na visinu 18 metara, gdje ju u punom trku zahvaća Žitković i postiže prekrasan gol za vodstvo Zagorca. Sasvim zasluženo – jer gledajući tijek utakmice Zagorec je dominirao, odlično su u veznom redu igrali iskusni Štimac i mladi Jazbec,  dok je domaćin iz brzih kontri prijetio. Do kraja susreta Zelina je zaprijetila samo još u 64. minuti kada je Colarić neshvatljivo slabo pucao sasvim sam sa deset metara te je odlično raspoloženi Bruči i to lakoćom obranio. Kao i kod vodećeg gola Zagorca kojem je prethodila prilika Zeline bilo je potrebno istih tih tri minute da Zagorec poveća svoje vodstvo.

Štimac je odlično povukao loptu sa centra i krenuo ravno prema golu Picaka da bi u jednom trenutku gurnuo loptu na lijevo krilo gdje ju dočekuje Brčić, prihvaća loptu i ulazi u šesnaesterac i preciznim udarcem pogađa samu malu mrežicu suprotnog kuta nemoćnog Picaka. Bilo je to sigurnih 2:0.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko poluprilika Zagorca ali je nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu ostao zapisan rezultat iz 67. minute Zelina 0. Zagorec 2.

Svoj sljedeći prvenstveni susret Zagorec igra na svom terenu u subotu, 2. rujna u 17.30 sati protiv Lukavca ali prije toga mora u srijedu, 30. kolovoza u 16.30 sati,  na svom terenu odigrati pretkolo hrvatskog Kupa protiv Omladinca iz Starog Topolja.

 

Zelina – Zagorec 0:2 ( 0:0 )

Gradski stadion NK Zelina. Gledatelja: 100. Sudac: Vlatko Mlinarić ( Sisak ) 6,5. Pomoćni suci: Dario Rožanković ( Glina ), Borna Kordej ( Zagreb ). Delegat: Mladen Crnojević ( Novska ).

Strijelci: 0:1 Žitković 54'; 0:2 Brčić 67'.

ZELINA: Picak 6 – Garić 6, Haramina 6, I. Horvat 6 – Ljubičić 6,5 ( 70. Grošinić 6 ); Camara 7; Marelja 6 ( 46. Ovčar 5,5 ); Karamatić 6; Mišljenčević 6 ( 59. Grabovac 6 ) – Kordej 6 (46. Colarić 5,5 ); Đonlić 5,5 ( 65. D. Horvat 6 ). Trener: nema.

ZAGOREC: Bruči 7,5 – Landripet 7; Kunštić 6,5; Topolovec 6,5; Bračević 6,5 – Štimac 7; Jazbec 7; Žitković 7 ( 67. Mišak 6,5 ); - Stiperski 6,5 ( 59. Brčić 7 ); Ružak 6,5 ( 67. Krznar 6,5 ) – Bajan 6,5 ( 90. Uchida - 6,5 ). Trener: Ivan Zubić 7.

Žuti kartoni: Zelina: nema

                         Zagorec: Landripet 65'.

Crveni kartoni: nema

Igrač utakmice: Matija Bruči ( Zagorec )

Još članaka iz "Sport"

Facebook