Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovog vikenda startaju i zagorski drugoligaši. Čeka nas zanimljiva sezona

Najava nove sezone druge zagorske nogometne lige


Ovog vikenda kreće natjecanje u 2. zagorskoj nogometnoj ligi. Bit će to i te kako zanimljiva liga sa čak 11 klubova, što je naviše u zadnjih puno godina i po prvi puta više nego u 1. ŽNL: Posljedica je to odluke da 1. ŽNL od ove sezone broji 10 klubova. A to sve skupa znači da je pred nama i te kako zanimljiva sezona u 2. ŽNL, sigurno najjača u zadnjih nekoliko godina.

Tu su čak četiri ekipe koje su još prošle sezone igrale 1. ŽNL i sigurno je da sve gaje nadu u povratak. To su Rudar M, Sloga, Matija Gubec i Lobor. Ta je četvorka ujedno sigurno u prvom krugu favorita, a ostaje vidjeti, može li im se pridružiti npr. Mladost B koja je za dlaku ostala bez 1. ŽNL već ove sezone.

Također veliki su upitnici nad ekipama Desinića, koji je lani dugo vremena i vodio, pa Đalskog koji je predlani bio prvak, ali onda sezonu potom odigrao za zaborav, ili pak Vatrogasac, koji je na proljeće u tadašnjoj konkurenciji izgledao sjajno.

No, sada će ovoj četvorci biti znatno teže konkurirati za sam vrh, a što se tiče plasmana u 1. ŽNL, uvjete može posložiti jedino Mladost B. Tu su i Toplice, koje su nekada konkurirale i za vrh, no zadnjih godina to nije slučaj, dok će Omladinac i Milengrad 2005. ove sezone tražiti bar mali iskorak prema sredini ljestvice. Posebno se to odnosi na Omladinac, koji je pretprošlu sezonu igrao u 1. ŽNL, a prošlu je završio na zadnjem mjestu 2. ŽNL. Prvo kolo već donosi jedan pravi derbi, reprizu utakmice zadnjeg kola prošle sezone u 1. ŽNL.

Naime, Sloga dočekuje Rudar M. Proljetnu utakmicu dobila je Sloga i tako spustila i Rudar M sa sobom u 2. ligu. Sada se i jedni i drugi bore za povratak. Bolje pozivnice za navijače i jednih i drugih ne treba. Matija Gubec također puno očekuje od sezone, koju otvara nimalo laganim gostovanjem kod Vatrogasca, dok će Lobor dočekati Desinić.

Mladost B svoju jesensku kampanju počinje domaćom utakmicom protiv Toplica, dok će utakmicu koju bi prošle sezone zvali derbi začelja igrati Milengrad 2005. i Đalski. Hoće li tako biti i ove sezone, znat ćemo nakon ponešto odigranih kola.

Kolo već danas otvaraju Sloga i Rudar M u 17.30, a ostale se utakmice igraju sutra.

Slobodan je Omladinac.

Parovi 1. kola, 27.8.:

Lobor – Desinić

Sloga – Rudar M (26.8.)

Vatrogasac – Matija Gubec

Milengrad 2005. – Đalski

Mladost B – Toplice

Omladinac  slobodan

Još članaka iz "Sport"

Facebook