Prethodni članak
Sljedeći članak

BIT ĆE NAPETO I UZBUDLJIVO: Počinje 1. zagorska liga sa samo 10 klubova

Najava nove sezone 1. nogometne lige


Ispred nas je nova sezona u 1. zagorskoj nogometnoj ligi. Očekuje nas vrlo vrlo zanimljiva sezona, jer ove sezone na rasporedu je liga 10. Naime, u Savezu su se odlučili na ovaj potez, da se liga smanji na 10 ekipa, igrat će se trokružno i sigurno je da nas očekuje vrlo zanimljiva sezona.

Ne samo zato što će se u njoj natjecati 'samo' 10 ekipa, već razloga ima više. Naime, u ligu su se iz višeg ranga (4. NL) vratili Klanjec i Stubica i kako se čini i jedni i drugi žele brzo natrag. A mogu smao jedni naravno.

Ova su dva kluba i najveći favoriti za sam vrh, no vrlo blizu mogla bi im biti i Pregrada, koja već nekoliko sezona gradi ozbiljnu ekipu i to na uglavnom vlastitim snagama, koje sve više stasaju, a sada im je dodano i veliko pojačanje (Goran Dlesk).

Stoga ove tri ekipe nekako dolaze u prvi plan kada je u pitanju borba za naslov, što naravno ne znači da im se ne može netko pridružiti, prije svega tu mislimo na Oštrc, Jedinstvo i Oroslavje, koji su prošlu sezonu završili visoko, a Oštrc i Jedinstvo jedno vrijeme i boravili na samom vrhu.

Tu su i Inkop i Zagorec VT koji su u prošloj sezoni igrali promjenjivo, pa ostaje vidjeti, uz promjene u sastavu kako će to izgledati ove sezone. I jedni i drugi na neki su način još enigma, a sve će biti puno jasnije kad krene natjecanje.

Ostaju nam još za spomenuti Mladost MB i Radoboj. Bistričanci su za dlaku izbjegli ispadanja, a Radoboj je za dlaku stigao do naslova u 2. županijskoj ligi. Nekako se onako na prvu čini da su oboje kandidati za borbu za opstanak, no i u ovom slučaju trebat će pričekati barem par kola pa vidjeti kako to izgleda na samom terenu.

Što se prvog kola tiče, a koje je na rasporedu ove nedjelje 27. kolovoza u 17.30 sati, spomenimo najprije ekipe koje smo 'predodredili' za vrh. Stubica će tako dočekati Radoboj, dakle riječ je o ogledu dvije ekipe koje su prije koji mjesec razdvajala dva ranga, pa je nedvojbeno Stubica favorit.

Klanjec će dočekati Inkop i ta bi nam utakmica mogla otkriti koliko može potencijalno Inkop u novoj sezoni. Pregrada sa velikim ambicijama za početak ima jedno izazovno gostovanje kod Zagorca VT.

Kada bi za uzorak uzeli prošlu sezonu, onda se kao najizjednačenija utakmica 1. kola čini ona u Oroslavju, gdje gostuje Jedinstvo, a također lokalni derbi između Oštrca i Mladosti MB uvijek je bio zanimljiv.

No, sve su to samo nezahvalne prognoze. Sigurno je tek da nas čeka vrlo zanimljiva sezona u 1. ŽNL: Uživajte.

Parovi 1. kola: 27.08.2023. 17.30 h

Klanjec – Inkop

Oroslavje – Jedinstvo

Oštrc – Mladost MB

Stubica – Radoboj

Zagorec VT – Pregrada

Još članaka iz "Sport"

Facebook