Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlična Leona Bartolin zapela u četvrtfinalu

U Jesolu održano Svjetsko prvenstvo u kickboxingu


U talijanskom gradu Jesolo pokraj Venecije održano je Svjetsko prvenstvo u kickboxingu koje je okupilo preko 2.400 natjecatelja i natjecateljica iz 63 država. Među svjetskom elitom našla se i Zabočanka Leona Bartolin, članica kickboxing kluba Ninja iz Zaboka. Ona je nastupila u konkurenciji juniorki u disciplini Kick light u kategoriji do 60 kilograma i to vrlo zapaženo. U konkurenciji ove kategorije i discipline bilo je čak 17 djevojaka, pa je Leona morala startati od osmine finala. Tu je u odličnom meču bila bolja od Paole Naravez Villamar čime se plasirala u četvrtfinale.

To joj je donijelo nastup u četvrtfinalu i borbu za medalje, gdje je  nažalost poražena  od Slovakinje, iako je bila puno bolja u prve dvije runde. Njena trenerica i sestra Karla Bartolin ima puno prigovora na suđenje u tom meču.

-Slovakinja nije kažnjavana za nepropisne udarce u trećoj rundi, a uz to je i okretala leđa i tri puta izašla s tatamija. Na opće iznenađenje glavni sudac iz Srbije presudio je u korist Slovakinje. Šteta, s ovom pobjedom Leona bi osigurala najmanje brončanu medalju. Ovako je Svjetsko prvenstvo završila na diobi od petog do osmog mjesta što nije mala stvar, ali nepravda i šteta koje su joj počinjene su nepopravljive. Bez obzira na sve ovo nam je jedno novo i bogato iskustvo s velikog natjecanja koje će nam zasigurno koristiti u budućnosti - riječi su Karle Bartolin nakon četvrtfinalnog meča.

Kao što je i Karla rekla Leona nikako nije razočarala, dapače iza sebe ima odličan nastup, nakon kojeg je nažalost ostao "gorak okus". No sigurni smo da će to za ovu mladu i hrabru djevojku biti dodatni motiv za novi iskorak na budućim svjetskim i europskim smotrama.


Još članaka iz "Sport"

Facebook