Prethodni članak
Sljedeći članak

Četiri utakmice – jedan bod - učinak Zagorca!

U OSMOM KOLU SUPERSPORT 2. NL ZAGOREC UGOSTIO MARSONIU


U osmom kolu SuperSport 2. NL krapinski Zagorec ugostio je Marsoniu i upisao novi poraz od 0:2.

Slavonskobrodska Marsonia nakon pune 23 godine opet je gostovala u Krapini ali za razliku od tog gostovanja kada je Željko Rumbak radio čuda na golu a ostali njegovi suigrači ( između ostalih, Prskalo, Ferček, Mužar, Caban, Cigrovski, itd. op.a) se bacali na glavu kako bi spriječili pobjedu Marsonie koja je bila puno kvalitetnija i puno bolje plasirana od Zagorca ovog puta gledali smo neki „drugi film“!

Odlučna, hrabra, borbena i željna pobjede Marsonia protiv neodlučnog, bojažljivog, anemičnog i beskrvnog Zagorca. Rezultat svega je sigurna, i niti u  jednom trenutku upitna, pobjeda Marsonie rezultatom 2:0. Ako je golman gostiju, Krijan, ostao neocijenjen vjerujem da svakom poznavatelju nogometa to više govori od samog opisa onog što se događalo na terenu tijekom svih 90 minuta.

Nogomet je prekrasna igra jer nikada ne znate tko će slaviti nakon posljednjeg sučevog zvižduka ali je igra koja traži da se pošteno odradi za boje svog kluba kako bi navijači i nakon pobjede ili eventualnog poraza mogli pljeskom nagraditi svoju momčad. No, to je ovoga puta izostalo !

Nije problem u tome što je izostalo na ovoj jednoj utakmici problem je u tome što je krapinski klub u posljednje 4 utakmice (dvije kod kuće) od mogućih 12 osvojio „čak“ 1 (slovima: jedan) bod istovremeno primivši čak 11 golova a u isto vrijeme postigao samo dva (oba postigao Matija Smrekar, op.a.) uz negativnu gol razliku od devet pogodaka. Najviše bode činjenica da je Zagorec u pet utakmica odigranih na svom terenu na čak 4 (Osijek II, Bjelovar, Međimurje i Marsonia ) bio potpuno nadigran i jedina utakmica koja , možda, zaslužuje prolaz je utakmica prvog kola protiv Dugog Sela ( neriješeno 1:1) a o utakmicama na gostovanjima je uopće iluzorno pisati jer su pretrpljena tri poraza sa visokim rezultatima ( Zrinski 3:0; Hrvace 2:0 i Jadran Luka Ploče 5:1).

Što je razlog tome ? Možemo samo nagađati – da li je u pitanju kvaliteta; da li su u pitanju klanovi u svlačionici ( navodno ih je tri; tako se priča u kuloarima a to je domaći, velikogorički i zagrebački klan – ako je to istina imam savjet i iskustva da kažem- najbolji rezultati su se postizali onda kada je ekipa bila bez obzira na manjak kvalitete u odnosu na suparnika, da upotrijebim izraz iz svog kvarta, škvadra !); da li ti mladi ljudi znaju da grb koji nose na svom dresu (s ponosom su ga nosili Cune, Alen Ferček, Korlja, Rumbak, Beba, Deverić, Prskalo, Šokota, Josip Poljak, Stjepan Poljak, i da ne nabrajam dalje jer nemam toliko prostora)  od svog osnutka otprije stotinjak godina je bio i ostao i biti će simbol sporta, borbe, htijenja, domoljublja i svega onog što sport donosi u pozitivnom smislu; da li je današnja ekipa ( čast iznimkama kao što su Bruči, Landripet, Braun, Majcenić, i svakako kapetan Smrekar ) svjesna svih tih činjenica, a mogu ih još nabrajati -  no, prostor …

Ne znam što se događa u tim mladim glavama ali znam da moraju pokazati da nisu slučajno u Zagorcu i da nisu zalutali u nogometni svijet. Moraju se pogledati u ogledalo i upitati sami sebe – da li ja to mogu i da li ja to znam ?! Ako je odgovor pozitivan onda je vrlo jednostavno – htijenjem i znanjem pokažite to na terenu!

Nemojte dozvoliti da onda navijači, s pravom, nakon današnje utakmice kažu dvije rečenice: „ Na ovoj su tekmi ipak dvije stvari bile dobre! Prva je da se ne mora trošiti prašak za pranje rublja jer koliko su oznojili dresove na današnjoj utakmici bez brige mogu u njima odigrati i slijedeću prvenstvenu utakmicu jer još uvijek mirišu na omekšivač rublja. Druga je stvar da su riješili pitanje plaća. Naime, sada kada zatraže isplatu plaće možemo im uvijek odgovoriti kako ste igrali i borili se za boje kluba tako će te i dobiti plaće !“

Svoj slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra već u petak u Opatiji protiv istoimene momčadi koja ima isti broj bodova kao i Zagorec (osam, op.a.) te će eventualnim porazom Zagorec pasti u krug tri (Grobničan i Međimurje, op.a) najugroženije momčadi lige te postati jedan od kandidata za ispadanje u niži rang.

Još članaka iz "Sport"

Facebook