Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlični Klanjec nanio prvi poraz lideru i skinuo ga s trona

7. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, KLANJEC – Polet SK 3:0 (2:0)

  • Karlo Pavlinić.JPG

    Karlo Pavlinić


Kakva utakmica u Klanjcu. Polet je u Klanjec stigao kao lider s omjerom od pet pobjeda i jednim remijem u prvih šest kola, a onda je naišao na motivirani, borbeni, dobro organizirani i dobro vođeni Klanjec koji mu je očitao lekciju i u sjajnom ambijentu nošen svojim gledateljima ostvario i više nego zasluženu pobjedu od 3:0. 

Od prvog sučevog zvižduka domaći su krenuli silovito i već u 3. minuti poveli. Štih je na lijevoj strani otvorio Karla Pavlinića koji odlično ubacuje za Brleka, a ovaj s otprilike osam metara udaljenosti postiže pogodak za 1:0. Tri minute kasnije Petrović dugom loptom pronalazi K. Pavlinića koji dobro puca s ruba kaznenog prostora, ali je zamalo neprecizan. Probao je u 8. minuti Štih glavom nakon kornera, ali i on je zamalo neprecizan. Gosti prvi puta u 13. minuti preko Lasića koji puca pokraj gola. U 19. minuti već je 2:0. Vrlo slična akcija kao i kod prvog gola, samo ovoga puta asistent je Dlesk, a efektni egzekutor Karlo Pavlinić. Spornu situaciju bilježimo u 30. minuti kada Gavranović bez lopta udara Leša, a ne dobiva ni opomenu, iako je trebao zaraditi isključenje. Hendikep za domaće u 39. minuti kada zbog ozljede igru uz ovacije napušta njihov ponajbolji igrač Vladimir Brlek. Još jedna sporna situacija u 42. minuti. Klanjčani su očekivali svoj prekršaj, mladi sudac Golub dosudio je kontra prekršaj, gosti su brzo izveli, Nekić je ostao sam pred Travnikarom koji u posljednji trenutak spašava pogodak. Dvije minute prije kraja prvog dijela najbolji domaći pojedinac u ovoj utakmici, Karlo Pavlinić, odlično puca s ruba kaznenog prostora, no gostujući vratar Prša uz manje poteškoće kroti njegov udarac. 

Poslije dvije minute igre u nastavku prvi prijete domaći preko Filipa Pavlinića, no njegov udarac završava pokraj gola. U 59. minuti Janžek puca nakon sjajnog solo-prodora, iako bi možda bilo bolje da je loptu uputio prema bolje postavljenima Dlesku i K. Pavliniću. Nova prigoda za goste u 63. minuti kada Vlatković poslije ubačaja s lijeve strane glavom puca preko gola.  U 64. minuti slobodnjak izvodi Pavlović, a lopta se od bloka odbija u gredu. Novih peh za domaće u 70. minuti kada iz igre zbog ozljede mora izaći sve bolji mladi stoper Petrović, kojeg je gledateljstvo nagradilo velikim pljeskom. I onda u 76. minuti sjajni Karlo Pavlinić ulazi u kazneni prostor gostiju i efektno zabija za 3:0. Gotova identična akcija minutu kasnije, ali ovaj je puta Karlo pogodio vratnicu. Prijeti u 83. i u 84. minuti Dlesk, ali Prša u oba slučaja odlično brani. Greda domaćih po drugi puta se tresla u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon udarca Vojnovića. Na samom kraju prijetio je za domaće i Janžek, no gostujući blok odbija njegov udarac u korner. 
Svaka čast Klanjcu. Pokazali su da imaju što za reći u ovoj ligi i da spadaju u njen sami vrh. 

KLANJEC – POLET SK 3:0 (2:0)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 200, SUCI: Golub, Zlomislić i Borić.

STRIJELCI: 1:0 Brlek 3', 2:0 K. Pavlinić 19', 3:0 K. Pavlinić 76'.

KLANJEC: Travnikar, Leš (77' Golubić), Šinko, Bogović, Štih, Petrović (70' Kontrec), K. Pavlinić, Zrnc, Brlek (39' Janžek), F. Pavlinić, Dlesk (90'+4 Trbuha). TRENER: Danijel Tomašković

POLET SK: Prša, Tolić (65' Jurić), Vojnović, Martinović, Pavičić, Nekić (46' Hercigonja), Pavlović, Lasić, Kolar, Idžan (59' Vlatković), Gavranović (72' Pavičić). TRENER: Mario Gotovac

Još članaka iz "Sport"

Facebook