Prethodni članak
Sljedeći članak

Pet zagorskih klubova u borbi za što bolji plasman

Najava  nove sezone 4. NL središte – skupina A


U subotu kreće natjecanje u 4, NL središte skupina A u kojoj ćemo i ove sezone imati pet zagorskih predstavnika.

To je ista brojka kao i lani, nakon što su Straža i Ivančica ispali u 1. ŽNL, a Tondach se nakon sezone u 3. NL središte vratio u poznato društvo. Kao pobjednik 1. ŽNL u ovu se ligu, nakon godine izbivanja vratio Klanjec. Podsjećamo, prošle sezone dva zagorska kluba borila su se za sam vrh, duže je u toj borbi od Golubovca izdržala Mladost Zabok i na kraju ipak ostala 'prekratka' za jedan boda. Ravnice su se tako vratile u 3. NL centar, iz koje su ispale sezonu prije, a Zabočani ambicije prenose u novu sezonu.

Golubovec uvijek ima ambicije za sam vrh i nakon što su pretprošle sezone bili uvjerljivo prvi, ali nisu išli ligu više zbog uvjeta, prošla je sezona u proljetnom dijelu bila ''za zaborav''. No, jasno je da će i oni odmah od starta u borbu za sam vrh. Bit će zanimljivo vidjeti koliko može Tondach, koji se spušta iz višeg ranga, ali sa dosta promjena u igračkom kadru. No, vjerujemo da i Tondach može u borbu za visoka mjesta, pa i ona najviša.

Dosta su velike promjene i u Rudaru DZ, koji je u prošloj sezoni dosta rano riješio brige oko opstanka, a sada već a dosta iskustva u ovoj ligi, možda je vrijeme za iskorak u gornji dio ljestvice. U ligu nam se vraća Klanjec, ekipa koja je dugo na okupu i koja sigurno može puno, puno više od borbe za opstanak. Što se ostalih ekipa tiče, iz Karlovačke županije vratio se Vojnić, a iz Zagreba je stigao Nur. Već prvo kolo donosi jedan zagorski derbi. Tondach će u Bedekovčini dočekati Rudar DZ, a utakmica se igra u subotu 31. kolovoza u 17.30 sati.

U isto vrijeme Mladost će u Zaboku dočekati Devetku, a Golubovec će gostovati kod Poleta (SK). Ove sezone od zagorskih klubova samo će Klanjec igrati nedjeljom, a u 1. kolu ove nedjelje 1. rujna dočekuje Prečko.

Još članaka iz "Sport"

Facebook