Prethodni članak
Sljedeći članak

Podržite dvostruku prvakinju Ivanu Habazin u borbi za njen treći svjetski naslov

Još su tri dana do borilačkog spektakla "Dražen Petrović Memorial Fight night" u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku


U subotu 22.10. u 18,30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku očekuj nas veliki boksački spektakl pod imenom "Dražen Petrović Memorial Fight night". Naravno glavna zvijezda tog eventa je dvostruka svjetska prvakinja, naša Zlatarščanka Ivana Habazin koja će se protiv Australke Diane Prazak boriti za svoj treći svjetski naslov u ulazak u povijest hrvatskog boksa. Ni jednom hrvatskom boksaču ni boksačici do sada nije pošlo za rukom da bude trostruki svjetski prvak, nadamo se da će Ivana Habazin u tome uspjeti i zlatnim se slovima upisati u hrvatsku boksačku povijest. To neće biti nimalo lako, jer i Australka je dvostruka svjetska prvakinja i vrlo čvrsta protivnica.

Ulog je ogroman. Pobjednica ovog meča bit će glavna izazivačica apsolutnoj svjetskoj prvakinji Jessici McCaskill u borbi za apsolutnu svjetsku titulu i svih pet pojaseva. Ivana se za ovaj meč spremala više od dva i pol mjeseca pod budnim okom trenera Garya Clarka i potpunosti spremna dočekuje ovaj meč koji će joj nadamo se otvoriti vrata raja.

-Očekujem da će biti težak meč. Diana je "tempaš". Smatram da tehnički i taktički nije bolja od mene. Mislim da sam brža i imam brže kretnje što mi daje prednost. Plan je da ja nametnem svoju borbu, tako da ona nema prednosti. Ona je "infighter" (agresivan i brz stil borbe iz neposredne blizine), ali spremila sam se i za taj dio. Da će biti lagano sigurno neće, ona uvijek dolazi spremna i "baca" jako puno udaraca, tako da treba biti obrambeno odgovorna, ali istovremeno i aktivna u napadu - otkrila nam je Ivana u intervjuu za naš portal.

Hrvoje Sep predvodi ostatak elite

No neće samo meč za titulu biti zanimljiv. Bit će tu još izuzetno kvalitetnih boraca. Prije svih moramo spomenuti poznate borce poput Hrvoja Sepa, Marka Čalića i Ivice Bačurina, koja su pratiteljima boksa itekako znani. Vinkovčanin Hrvoje Sep koji u svojoj karijeri ima 11 pobjeda i 1 poraz za protivnika će imati Gruzijca Niku Gvajava. Marko Čalić će na BiH boksača Nikolu Mrđu, a Ivica Bačurin na Srbina Gorana Sučevića. I svi ostali mečevi, pa i oni debitantski bit će itekako zanimljivi  za gledatelje. Uz hrvatske borce imat ćemo priliku na djelu vidjeti i borce iz Gruzije, Srbije, BiH, Švedske, Mađarske, a jedan će borac stići čak iz daleke Kolumbije.

Za dobru atmosferu brinut će se Minea i klapa Kampanel. Dan prije meča, točnije 21.10. u Mariji Bistrici u hotelu Kaj prvo će se u 15 sati održati press konferencija, a nakon toga i vaganje.

Ulaznice za ovaj meč dostupne su preko sustava eventim.hr .  Cijena ulaznica za tribinu je 120 kuna, dok će za bolja mjesta na parteru valjati izdvojiti od 240-340 kuna. To je otprilike cijena koju valja odvojiti za jedan koncert. Ivana je zaslužila da ju podržimo, zato svi koji ste u prilici dođite u subotu u 18,30 u Gradsku sportsku dvoranu u Zaboku i podržite ju  na putu prema pobjedi kojom bi joj se ponovno otvorila najveća vrata u svijetu boksa.

Ivanu su  danas razveselili pozivi župana Željka Kolara gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan-Pentek  koji su joj pružili  potporu i najavili financijsku pomoć u skladu s mogućnostima Županije i Grada Zlatara. Nadamo se da će se njihovim primjerom povesti i ostali.

Popis mečeva i scorevi boksača - "Dražen Petrović Memorial Fight night:

Ivana Habazin (21-4-0) -Zlatar, Croatia - Diana Prazak (14-4-0) - Los Angeles, Kalifornija, SAD

Hrvoje Sep (11-1-0) -Vinkovci, Croatia - Nika Gvajava (12-27-3) - Tbilisi, Georgia

Marko Čalic (12-1-0) -Pula, Croatia  - Nikola Mrđa (4-7 -0) Prijedor, BiH

Marios Kollias (8-2-1) -Orebro, Sweden - Ferenc Zsalek (21-78-7) - Gyor, Hungary

Ivica Bačurin (32-14-1) – Velika Gorica, Croatia - Goran Sučević (4-10-1) - Zrenjanin, Serbia

Marko Stankovic (9-0-0) – Novi Sad, Srbia - Ognjen Rauković (8-25-1), Beocin, Srbija

Daniel Vernaza (3-0-0) – Bogota, Kolumbija - Dario Pehar (debi) - BIH

Paolo Magui (3-0-0) -Švedska -  Luka Veljovic (1-0-0) -Sokolac, BIH

Rafael Pervan (7-0-1) -Čitluk, BIH - Zvonimi Karačić, Mostar, BIH

Patrik Čelić (debi) -Hrvatska - Antonio Vlaho (debi) -BIH

Filip Mimica (debitanstski) -Split,  Hrvatska - Jasmin Mahalbasic (1-5-0) - Zenica, BiH

Još članaka iz "Sport"

Facebook