Prethodni članak
Sljedeći članak

PREGRŠT MEDALJA ZA OROSLAVSKE SKIJAŠE

Prenosimo iz Zagorskog lista
Piše: Sebastijan Fuštin
Delnice su ove godine ugostile najbolje skijaše trkače na 13. Prv


Prenosimo iz Zagorskog lista


Delnice su ove godine ugostile najbolje skijaše trkače na 13. Prvenstvu Hrvatske. Na prvenstvu je nastupila i do sada najbrojnija ekipa Skijaškog kluba Oroslavje i postigla najbolji rezultat na državnom prvenstvu od kada je Hrvatska samostalna.

Subota je bila rezervirana za utrke klasičnim načinom. I odmah prva utrka u kategoriji mlađih cicibana bila je puni pogodak za Oroslavčane. Titulom prvaka Hrvatske okitio se Tomislav Češković, dok je treće mjesto zauzeo Vedran Perešin. I među mlađim cicibankama, Marija Sviben uzela je srebrnu medalju. U kategoriji starijih cicibanki nastupilo je čak šest oroslavskih skijašica, a najuspješnija je bila Ema Mikulić koja je bila treća, dok je Yvonne Mrzljak zauzela četvrto mjesto. Među kadetima Filip Kontak bio je četvrti, dok je sve razveselilo drugo mjesto Martina Ptičeka među mlađim juniorima. Darko Škreblin bio je četvrti u konkurenciji seniora, ali valja napomenuti kako mu je to bila prva trka nakon što se mjesec i pol borio s upalom pluća.

Rezultati subotnje utrke - klasika: ml. cicibani: 1. Tomislav Češković, 3. Vedran Perešin, 12. Lovro Komljen, ml. cicibanke: 2. Marija Sviben, 8. Ida Mikulić, st. cicibanke: 3. Ema Miletić, 4. Yvonne Mrzljak, 7. Doris Lovrenčić, 12. Ena Mikulić, 14. Iva Šefček, 15. Štefica Češković, st. cicibani: 13. Martin Posavec, ml. dječaci: 9. Jakov Kontak, ml. djevojčice: 11. Barbara Ptiček, 14. Mihaela Visinski, 15. Ana Sviben, st. dječaci: 9. Ivan Jagečić, 11. Danijel Ptiček, 14. Jurica Veverec, st. djevojčice: 14. Jelena Veverec, kadeti: 4. Filip Kontak, ml. juniori: 2. Martin Ptiček, seniori: 4. Darko Škreblin.

Nedjelja je donijela utrke štafeta za mlađe kategorije i slobodni način za starije. Dobro raspoloženje od subote držalo je sve u ekipi i očekivale su se nove medalje. Mlađi cicibani prvi su krenuli na stazu i opravdali očekivanja. Štafeta u sastavu Tomislav Češković, Vedran Perešin i Lovro Komljen osvojila je srebrnu medalju. Za njima su slijedile mlađe cicibanke (Ida Mikulić, Ivana Ugljarević, Marija Sviben) koje su osvojile treće mjesto. U kategoriji starijih cicibanki na startu su se našle dvije štafete Ski kluba Oroslavje. Prva štafeta osvojila je drugo mjesto u sastavu Yvonne Mrzljak, Ena Mikulić, Ema Miletić, dok je druga štafeta (Štefica Češković, Iva Šefček, Doris Lovrenčić) osvojila četvrto mjesto.

U konkurenciji starijih dječaka Jakov Kontak nastupio je za drugu štafetu Ravnogorca i osvojio brončanu medalju. Nakon njih krenule su starije kategorije slobodnim načinom. Prvi koji je razveselio sve u ekipi i navijače bio je Filip Kontak koji je sjajno odradio svoju utrku među kadetima. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti ga kako grabi stazom i za to je nagrađen srebrnom medaljom. Nakon njega do trećeg mjesta doskijao je i Martin Ptiček, vozeči pametno i taktički zrelo među mlađim juniorima. U posljednoj utrci Darko Škreblin ponovio je među seniorima još jednom četvrto mjesto.

Rezultati nedjeljne utrke- štafete i slobodno: ml. cicibani: 2. Oroslavje (T. Češković, Perešin, Komljen), ml. cicibanke: 3. Oroslavje (M. Sviben, Ugljarević, I. Mikulić), st. cicibanke: 2. Oroslavje I (Miletić, Mrzljak, E. Mikulić), 4. Oroslavje II (Lovrenčić, Š. Češković, Šefček), ml. dječaci: 3. Goranin II (Jakov Kontak), ml. djevojčice: 4. Oroslavje (B. Ptiček, Visinski, A. Sviben), st. dječaci: 6. Ivan Jagečić, 12. Jurica Veverec, st. djevojčice: 12. Jelena Veverec, kadeti: 2. Filip Kontak, ml. juniori: 3. Martin Ptiček, seniori: 4. Darko Škreblin.

Treba li reći da su u Skijaškom klubu Oroslavje oduševljeni rezultatima. Kako je na ovo prvenstvo otputovala do sada najbrojnija ekipa, tako je Oroslavje sada treća ekipa u Hrvatskoj. Pripreme za nastup su bile duge i temeljite i sve je to donijelo rezultate.

No predaha nema, već ovog vikenda voze se dvije utrke za Kup Hrvatske. Najprije u subotu u Brod Moravicama trči se klasičnim načinom, dok se u nedjelju na Sljemenu trči klasično (mlađi) i slobodno (stariji).

Organizator sljemenske utrke na stazi kod Doma izviđača je Skijaški klub Oroslavje, koji i ovim putem poziva sve ljubitelje skijanja da provedu ugodno prijepodne na Sljemenu i bodre skijaše u lovu na što bolje rezultate.

Još članaka iz "Sport"

Facebook