Prethodni članak
Sljedeći članak

Sastanak koordinatora Sportskih igara mladih

U Zagrebu je prošloga tjedna održan seminar za koordinatore Sportskih igara mladih, za učenike srednjih i osnovnih škola


U Zagrebu je prošloga tjedna održan seminar za koordinatore Sportskih igara mladih, za učenike srednjih i osnovnih škola iz čitave Hrvatske. Prošle su se godine i na području Krapinsko-zagorske županije škole uključile u natjecanja, sa znatnim brojem sudionika.

Na seminaru je, između ostalog predstavljen opći plan Igara te se raspravljalo o osnivanju gradskih i općinskih podružnica, koje bi olakšale rad koordinatorima. Sredinom proljeća krenut će i velika kamapnja prijave za natjecanja, koje će se primati od travnja do lipnja. Natjecateljski sportovi su: mali nogomet, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, vaterpolo, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, badminton i graničar.

Natjecanja će se odvijati u tri kategorije prema dobnim skupinama. Inače, Sportske igre mladih, kao najveće amatersko sportsko natjecanje u Hrvatskoj, već nekoliko godina uživaju pokroviteljstvo Međunarodnog Olimpijskog komiteta i FIFA-e te podršku mnogih međunarodnih sportskih institucija kao i predsjednika RH i relevantnih ministarstava.

Izvor: Radio Zlatar

Još članaka iz "Sport"

Facebook