Prethodni članak
Sljedeći članak

Preminula istinska svjetska nogometna legenda! Prije tri dana poslao je potresnu poruku


Tri dana nakon premijere dokumentarca u kojem je ostavio potresnu poruku kojom se oprostio od života, preminuo je legendarni Šveđanin Sven Goran Eriksson (76). Prije sedam mjeseci nogometna legenda je otkrila javnosti da boluje od raka gušterače te da mu je preostalo najviše godinu dana života, piše večernji.hr.

Od tada je smrtno bolesni Eriksson nastojao provesti što više vremena s obitelji i ispuniti si želje koje nije stigao zbog karijere i nogometnih obaveza. Jedna od velikih životnih želja je bila da postane menadžer Liverpoola. Redsi su mu ispunili želju i proljetos je na Anfieldu vodio njihove legende protiv legendi Ajaxa.

Eriksson se probio na scenu u švedskom Göteborgu, s kojim je osvojio dva švedska kupa, ali mu je senzacionalni trijumf u Kupu Uefa 1982. omogućio dolazak na veliku scenu gdje su ga spazili europski velikani. Preuzeo je Benficu te je s lisabonskim orlovima osvojio tri prvenstva i jedan kup, stigao do finala Kupa UEFA 1983. i Kupa prvaka 1990.

Veliki trag ostavio je u Italiji gdje su ga jako cijenili. Talijanski kup je osvajio s Romom, Sampdorijom i Lazijom. Lazio je vodio do osvajanja Kupa pobjednika kupova, u zadnjem izdanju (1999.) natjecanja europskih osvajača kupova. Na klupi Lazija je dosegnuo finala Kupa UEFA.

Od 2001. do 2006. vodio je jednu od najjačih generacija Engleske u povijesti, ali nije napravio veliki rezultat, najviše je stigao do četvrtfinala velikih turnira. Posljednjih šest godina karijere, do 2019., radio je u Kini i na Filipinima.

Još članaka iz "Sport"

Facebook