Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokret Stubice za prvu pobjedu u nastavku sezone

18. kolo IV. NL-središte skupina A, STUBICA - Špansko 3:2 (1:2)


Karakterna i borbena Stubica zasluženo je stigla do sva tri boda na svom travnjaku protvi Španskog. Krajnji rezultat bio je 3:2, iako su gosti na kraju poluvemena bili u vodstvu (1:2). Stubičanci su smogli snage u nastavku i nakokn dva uvodna poraza ubilježili su prvu "proljetnu" pobjedu.

Gosti su bolje otvorili i nakon prodora Sabljića u 16. minuti čak su četiri puta prijetili u istoj akciji, no ni Živković, ni Tadić, ni Miloloža ni Švigir nisu našli put ka mreži, već su njihovi udarci završili u domaćem blokuk. Pet minuta kasnije Grabušić pokušava iz daljine, ali Hadžiselimović uz manje napore brani njegov udarac. U 31. minuti domaći imaju odličnu ešansu, no Petir nakon ubačaja Drempetić iz slobodnog udarca sa četiri metra udaljenosti puca preko gola. Minutu kasnije gosti vode. Tadić je odlično primirio loptu na 16 metara i prizemnim udarcem matirao Mužinu za 0:1. Mogao je isti igrač četiri minute kasnije povećati vodstvo, no iznenadio ga je "poklon" Mužine i promašio je prazna vrata. Domaći vratar puno je bolje reagirao u 37. minuti kada ga je iz daljine pokušao iznenaditi Miloloža. No u 43. veliki kiks domaćeg vratara. S desne strane korner je izveo Lerotić, Mužina je izletio u praznu, lopta pogađa Ceraja u prsa, a Bosec nije uspio izbaciti loptu koja je išla u mrežu, već je samo potvrdio pogodak za povećanja vodstva gostiju (0:2). Aktivni Drempetić ponovno odlično izvađa slobodan udarac u 44. minuti, no ovaj puta iz blizine promašuje Matuša. Ipak u 45. minuti Drempetić preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora smanjuje na 1:2 i donosi domaćima tračak nade za nastavak, nakon što je prvio dio utakmice pripao gostima.

Puno je sadržaniji bio nastavak utakmice. Trener Kovjanić u svlačionici je ostavio indisponiranog vratara Mužinu, kojeg je zamijenio Rajilić. Za domaće prvi prijeti Petir u 47. minuti, a za goste Sabljić minutu kasnije, no obojica su neprecizni. U 53. minuti Drempetić kreira dobru priliku za Grabušića, no odlično brani Hadžiselimović. Minutu kasnije Sabljić probija lijevu stranu ubacuje za Švigira koji dobro puca glavom, ali Rajilić još bolje brani. Već u idućem napadu Rajilić brani "zicer" Tadiću. Šanse se redaju ko na tekućoj vrpci. Nakon udarca Drempetića u 56. minuti Ceraj s gol-linije izbija loptu u polje. Dvije minute kasnije pokušava i Glavač, ali je neprecizan. U 61. minuti Kokorić kreće sam prema Rajiliću, ali ovaj sjajno brani njegov udarac. Glavač ponovno pokušava u 66. minuti nakon ubačaja Drempetića, ali gostujući vratar brani njegov udarac. I onda u 71. minuti porvnanje rezultata. Mario Landripet odlično je ubacio s desne strane, a Pešec odmjerenim prizemnim udarcem spremio loptu u mrežu za 2:2. Potpuni preokret dogodio se deset minuta kasnije. Akciju je započeo sjajni Bosec, nastavio Pešec koji daje za Drempetića, a ovaj odlično pronalazi Glavača koji sa sedam metara udaljenosti sprema loptu u mrežu za 3:2. Mogli su domaći i povećati vodstvo u 87. minuti kada je Nikolić srušio Drempetića u svom kaznenom prostoru, a vrlo dobri Komorski dosudio kazneni udarac. Loptu uzima Drempetića, ali s "bijele točke" pogađa vratnicu. Dvije minute kasnije dobro puca Grabušić, ali gostujući vratar još bolje brani. U posljednjoj minuti utakmice vrlo dobri Tomek daje odličnu loptu za Pešeca koji kreće sam prema gostujućim vratima, ali ga s leđa ruši Lerotić kojem je Komorski prisiljen dati crveni karton. I tu je priči bio kraj. Stubica je svoje šanse iskoristila, gosti nisu i bodovi zasluženo ostaju u Donjoj Stubici.

STUBICA - ŠPANSKO 3:2 (1:2)
DONJA STUBICA: igralište Stubice, SUCI: Komorski, Makar i Veseljak.
SUCI: 0:1 Tadić 32', 0:2 Bosec 43' (ag), 1:2 Drempetić 45', 2:2 Pešec 71', 3:2 Glavač 81'.
STUBICA: Mužina (46' Rajilić), Grabušić, Petir, Matuša, Hegol (46' Tomek), Pešec, Glavač, Drempetić, Mar. Landripet, Mat. Landripet, Bosec. TRENER: Dražen Kovjanić
ŠPANSKO: Hadžiselimović, Karajković (70' Nakić), Ceraj, Tadić, Miloloža, Milašinčić (60' Kokorić), Živković (60' Nikolić), Švigir, Lerotić, Sabljić 79' Ermakora), Lekić. TRENER: Milan Marinić
CRVENI KARTON: Lerotić 90' (povlačenje za dres u izglednoj situaciji za postizanje pogotka)

Dražen Kovjanić

Još članaka iz "Sport"

Facebook