Prethodni članak
Sljedeći članak

Regionalno Prvenstvo Hrvatske u plivanju

U Sisku je u organizaciji Plivačkog kluba Sisak proteklog vikenda održano Regionalno Prvenstvo Hrvatske u plivanju za Re


U Sisku je u organizaciji Plivačkog kluba Sisak proteklog vikenda održano Regionalno Prvenstvo Hrvatske u plivanju za Regiju 4 koja uključuje klubove iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virivitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Regionalno prvenstvo je bilo za sve dobne uzraste pa je tako jedini naš plivački klub Olimp-Mihanović nastupio s preko 50 natjecatelja.

Prema riječima trenera Ivice Androića stariji i iskusniji plivači odradili su ono što se od njih i očekivalo i s njihovim nastupom je u potpunosti zadovoljan. Posebno je Androić istaknuo mlađe natjecatelje koji su prema njegovim riječima odlično plivali i s njihovim rezultatima je super zadovoljan.

Kod seniora je prema očekivanjima u svim leđnim disciplinama pobjede odnio Zvonimir Androić, te je uz to još i dodao prva mjesta na 100 mješovito i 200 leptir, te je bio 2. na 100 leptir, odmah iza Saše Kužnara. Kužnar je izgleda bio malo suzdržan jer je valjda čuvao snagu za predstojeća državna prvenstva, jer će nastupiti i na juniorskom i na seniorskom prvenstvu. Odlične rezultate ostvarili su i Robert Huško, Hrvoje Horvat i Goran Koprivnjak.

Kod najmlađih odličan je bio Marko Galac koji je u Plivatonu A (rođeni 1998. i 1999.) osvojio prva mjesta na 50m slobodno i 100m mješovito. Među kadetima prva mjesta na 200m leptir i 800m slobodno osvojio je Ivan Kukolja, dok je Filip Ciglenečki bio prvi na 100m i 200m slobodno, 100m leptir i 200m mješovito. U kategoriji mlađih juniorki Lorena Rukav, Ema Deak i Petra Iskrić su svojim nastupom osigurale i nastup na državnom prvenstvu. To je među mlađim juniorima uspjelo Goranu Koprivnjaku u čak 7 disciplina. Na ovom natjecanju norme za juniorsko prvenstvo ostvarili su Robert Huško i Goran Koprivnjak.

Kadetsko Prvenstvo Hrvatske održat će se 17. i 18. veljače u Zagrebu, juniorsko i mlađe juniorsko od 23. – 25. veljače u Dubrovniku, dok je seniorsko prvenstvo na rasporedu 3. i 4. ožujka u Splitu.

Na Regionalnom prvenstvu u redovima Olimp-Mihanovića su nastupili: Lorena Rukav, Helena Galac, Melani Adamić, Tena Šuto, Ema Deak, Petra Belina, Ela Vrančić, Franciska Pavičić, Martina Turčin, Petra Iskrić, Barbara Špiljak, Mirta Škof, Mirna Macan, Helena Brundić, Vicenca Vigljević, Monika Eržen, Anamarija Špiljak, Zvonimir Androić, Saša Kužnar, Robert Huško, Hrvoje Horvat, Goran Koprivnjak, Filip Ciglenečki, Tibor Čandrlić, Martin Papišta, Dinko Frajzman, Ernest Kropf, Alan Turčić, Hrvoje Turčić, Filip Krznar, Josip Škof, Filip Turk, Filip Husnjak, Baldo Cekol, Patrik Sadaić, Danijel Menjački, Dino Družinec, Patrik Žegrec, Borna Rukav, Jurica Hrbud, Dominik Brodar, Ivan Kukolja, Ante Pešec, Mihael Vukić, Sandro Hercigonja, Dominik Brundić, David Žegrec, Marija Oremuš, Mario Celjak, Alan Ježek, Luka Vnuk, Karlo Gmaz, Antonio Pavičić i Krešo Franc.


Još članaka iz "Sport"

Facebook