Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri medalje za Oroslavčane u prvoj utrci

Begovo Razdolje ugostilo je prvu utrku Hrvatskog pokala ove sezone u organizaciji TSK Budućnost iz Brod Moravica. Organi


Begovo Razdolje ugostilo je prvu utrku Hrvatskog pokala ove sezone u organizaciji TSK Budućnost iz Brod Moravica. Organizatori su iskoristili prvi snijeg te pripremili utrku koju je karakterizirala teška i spora staza.

Na utrci je nastupilo 180 skijaša trkača iz 10 hrvatskih klubova. Među njima je bilo i 18 članova Skijaškog kluba Oroslavje. Veliki hendikep oroslavskim skijašima predstavlja, naravno, nedostatak snijega. Ekipa cijelo vrijeme trenira na suhom. Tek je malo vremena provela na Sljemenu dok je bilo snijega.

Prva utrka Oroslavčanima je donijela ekipni plasman na šesto mjesto te tri mjesta na pobjedničkom postolju.

Prvu medalju i to odmah zlatnu osvojio je Lovro Komljen u utrci mlađih cicibana, dok je njegov brat Fran osvojio 12. mjesto. Slijedila je bronca Ide Mikulić među mlađim cicibankama. U konkurenciji starijih cicibana, Vedran Perišin osvojio je peto, a Tomislav Češković sedmo mjesto. Kod starijih cicibanki Ana Frinčić bila je šesta, Lucija Lukažinec osma, dok je Marija Sviben odustala. Među mlađim dječacima Marko Šturlan bio je 17. U konkurenciji mlađih djevojčica, Ema Miletić zauzela je osmo mjesto, Yvonne Mrzljak 10., Ena Mikulić 12., a Marta Jagečić 24. Jakov Kontak osvojio je 11. mjesto među starijim dječacima, dok je kod starijih djevojčica Mihaela Visinski bila 13., a Marija Veverec odustala. U konkurenciji kadeta Jurica Veverec bio je 10., dok je među mlađim juniorima Filip Kontak bio drugi. Pobjeda mu je izmakla za samo sekundu i pol.


Još članaka iz "Sport"

Facebook