Prethodni članak

Remi u šokantnom derbiju punom tenzija i dvojbenih sudačkih odluka


Veliki zagorski derbi između Zagorca KR i Gaj odigran u 8. kolu III. NL-centar završio je bez pobjednika. Krajnji rezultat je bio 1:1, a utakmicu su obilježile velike tenzije na travnjaku i gledalištu, ali i u najmanju ruku dvojbene sudačke odluke suca Tina Debogovića koji je na neki način pokvario ovaj „praznik nogometa“. Kriterij mu je bio klimav, a neke važne i dvojbene odluke procijenio je pogrešno, što je samo dodatno pogoršalo ionako napetu situaciju na travnjaku i pravo je čudo što se ova utakmica završila bez većih incidenata. Nažalost domaći su u svemu tome izvukli puno „deblji kraj“ koji su veći dio utakmice bili bolji protivnik. Nije im dosuđen čisti kazneni udarac u 6. minuti, izjednačujući pogodak Gaja postignut je iz dvojbene situacije, nakon čega su Krapinčani dobili i dva crvena kartona, da nevolja bude veća. Sve to ide na dušu glavnog suca, koji jednostavno nije dobro „upravljao“ utakmicom, a u prilog toj činjenici ide i devet žutih, kao i tri crvena kartona.  Griješio je sudac i na stranu Gaja, ali puno, puno manje.

 
Prvu prigodu imao je u 5. minuti Stiperski, no Mikulić uz pomoć bloka „kroti“ njegov udarac. I onda u 6. minuti odluka koja je na neki način odvela u krivi smjer ovu utakmicu. Sambol ruši Stiperskog na samoj liniji kaznenog prostora, pomoćnik Deverić sugerira Debogoviću „kazneni udarac“ no ovaj izvlači prekršaj na sedamnaest metara uz veliko negodovanje domaćih igrača i navijača. Bila je to prva velika pogreška Debogovića. Iz slobodnog udarca Strabić nije opasnije zaprijetio. U 10. minuti za goste pokušava Frtalj, no Bruči je siguran. Opasni Abramović u 25. je minuti ukrao loptu Brčiću i ubacio za Frtalja koji mlako glavom pogađa Bručija. Domaći opasno prijete preko Ružaka u 30. minuti, no ovaj je zamalo neprecizan. I onda u 38. minuti veliko slavlje domaćih. Stiperski je iz slobodnog udarca ubacio za Šimunića koji glavom pogađa za 1:0. Dvije minute kasnije domaći su mogli riješiti puno toga. Poslije kombinacije Strabića i Stiperskog lopta dolazi do Kneza koji s pet metara pogađa vratnicu. Zagorec KR je u potpunosti iznenadio Gaj u prvom dijelu. Krapinčani su bili hrabri i agresivni, spremni na startove na rubu žutog kartona, na što se gosti jednostavno nisu mogli prilagodili. Da su Krapinčane imali ovakav pristup i u nekim drugim utakmicama, zasigurno bi njihov bodovni konto bio bogatiji. 

 

 


Prvu prijetnju u nastavku imaju gosti u 52. minuti preko Samarina čiji udarac domaći blok odbija u korner. U 64. minuti Abramović u priliku gura Nikolića koji izlazi sam pred Bručija, ovaj brani njegov udarac, lopta se odbija ponovno do Nikolića, Bruči mu se baca u noge, teško je bilo procijeniti da li je prvo dirao loptu, no po mišljenju Debogovića dovoljno za kazneni udarac gostiju uz novo veliko negodovanje domaćih. Loptu uzima Haramustek, puca u donji lijevi ćošak, no Bruči sjajno brani kazneni udarac. Odmah u nastavku akcije domaći odlaze u kontru, na lijevoj strani kombiniraju Turniški i Korytskyi koji produžuje do Kneza koji je u „matnoj“ situaciji, no odličnom se obranom istaknuo Mikulić. Dvije minute kasnije prvi crveni karton na utakmici. Porječkali su se Sambol i Knez, Sambol je Kneza udario s obje ruke u prsa, ovaj je pao, a Debogović dosudio direktni crveni karton za Sambola koji je mirno napustio travnjak. I onda je došla 87. minuta. Prvo je Kovačić izveo korner s desne strane i umalo iznenadio Bručija koji izbija u korner, ali na lijevu stranu. Odmah nakon ubačaja u šesnaestercu domaćih na podu su dva domaća i jedan gostujući igrač. Pomoćnik Deverić maše glavnom  sucu Debogoviću da prekine akciju, no ovaj umjesto da prekine pušta igru, lopta dolazi do Mazalovića koji glavom pogađa za konačnih 1:1.

Domaći su nakon tog pogotka izgubili razum. Mladi Gregurić napao je glavnog suca i dobio direktni crveni karton, a kapetan Landripet drugi žuti nakon nasrtaja na Mazalovića, pa je Zagorec KR u zadnje tri minute i sudačku nadoknadu ušao s igračem manje. Opasno je u petoj minuti sudačke nadoknade prijetio Ristovski, no Bruči je ukrotio njegov udarac i utakmica završava rezultatom 1:1. 


Ostat će „gorak okus“ nakon ove utakmice. Nažalost neki su igrači, ali i gledatelji potpuno podlegli pritisku. Tenzije su jednostavno bile velike, za neke i prevelike.


ZAGOREC KR – GAJ MAČE 1:1 (1:0)
KRAPINA: ŠRC Podgora, GLEDATELJA: 300, SUCI:  Debogović, Deverić, Batušić.
STRIJELCI: 1:0 Šimunić 38', 1:1 Mazalović 87'.
ZAGOREC KR: Bruči, Frinčić, Stiperski, Strabić (72' Krznar), Knez (82' Hanžić), Brčić, Turniški (72' Gregurić), Ružak (46' Korytskyi), Landripet, Jazbec. TRENER: Tihomir Šeperac
GAJ MAČE: Mikulić, Tepšić (63' Kovačić), Kotarski, Sambol, Postonjski, Šaban (63' Nikolić), Ristovski, Samarin (64' A. Grozdek), Haramustek, Abramović, Frtalj (63' Mazalović). TRENER: Marijan Glavica
CRVENI KARTONI: Sambol 69' (udaranje protivničkog igrača otvorenim dlanovima), Grgurić 87 (napad na suca), Landripet 87' (drugi žuti karton). 

IZJAVE TRENERA
Tihomir Šeperac, Zagorec KR: „Ne znam što da kažem nakon ovakve utakmice. Što se tiče prvog dijela i većeg dijela drugog dijela mi smo odigrali vrhunsku utakmicu. Unatoč svemu što se dešavalo vodili smo potpunu kontrolu, imali vodstvo od 1:0. Neke stvari ne mogu i ne smijem komentirati, mogu samo reći da sam ponosan na svoje igrače. Ginuli su na travnjaku, dali su sve od sebe i način na koji smo igrali u 65. minuta ove utakmice je način na koji trebamo igrati i dalje“.
Marijan Glavica, Gaj Mače: „Prema najavama derbi je bio više nego uzbudljiv. Previše je bilo tenzija, mislim bespotrebno. Mogu biti zadovoljan s rezultatom. Definitivno mi nekih 60 minuta nismo igrali dobro. Nakon gola smo počeli igrati. Oni su bili bolji u igri, ali mi smo promašili kazneni udarac i još neke šanse, pa je rezultat realan“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook