Prethodni članak
Sljedeći članak

Saša Kužnar prvak Hrvatske

Piše: Tomislav Benčić
Prošlog vikenda je u Rijeci u organizaciji Plivačkog kluba Primorje Erste banka održano ljetno Pr


Prošlog vikenda je u Rijeci u organizaciji Plivačkog kluba Primorje Erste banka održano ljetno Prvenstvo Hrvatske u plivanju za mlađe juniore.

Na Prvenstvu su nastupili i plivači Plivačkog kluba Olimp Mihanović Saša Kužnar, Robert Huško, Vlado Huško i Goran Koprivnjak. Svakako najvrjedniji rezultat je zlatna medalja Saše Kužnara u disciplini 200 m leptir.

U istoj toj disciplini Kužnar je prvak i sa zimskog prvenstva u malom bazenu i ovim rezultatom je još jednom pokazao da je trenutno najbolji mlađi junior Hrvatske u toj disciplini. Osim zlatom na 200 m leptir Kužnar se okitio srebrom na 200 m slobodno, ponovivši plasman sa zimskog prvenstva. Iako je u kvalifikacijama imao najbolje vrijeme, u finalu ga je ipak pretekao Boris Lončarić.

Slična stvar se Kužnaru dogodila i na 100 m leptir gdje je u kvalifikacijama imao najbolje vrijeme, a u finalu je ponovno pobjedio Lončarić. U toj utrci Kužnaru je osvojenim 4. mjestom izmaklo pobjedničko postolje. Na žalost, ipak je povreda i nekoliko dana netreniranja ostavilo tragove na Kužnarovoj formi.

Nešto lošiji rezultat nego na zimskom prvenstvu, no još uvijek izvrstan rezultat Kužnar je ostvario na 400 m slobodno osvojivši peto mjesto. Podsjetimo na zimskom prvenstvu je u ovoj disciplini bio drugi.

Nastupe u finalnim utrkama još su izborili i Robert Huško u disciplinama 100 i 200 m prsno, te štafete 4x100 i 4x200 m slobodno.

U ekipnom poredku sa samo četiri plivača PK Olimp Mihanović zauzeo je 12. mjesto.
Prema riječima trenera Ivice Androića ovo su izvrsni rezultati i s tim rezultatima moraju biti vrlo zadovoljni.

Još članaka iz "Sport"

Facebook