Prethodni članak
Sljedeći članak

Senzacija u Gornjoj Stubici

Matija Gubec izbacio Mladost Zabok u četvrtfinalu kupa

  • Robert Glavač.JPG

    Robert Glavač


Veliko iznenađenje u Gornjoj Stubici. Matija Gubec sasvim je zasluženo slavio protiv Mladosti Zabok rezultatom 3:2 u četvrtfinalu kupa NS KZŽ i tako se plasirao u polufinale. Sjajni domaćini predvođeni „zabočkim zetom“ Robertom Glavačem odigrali su hrabru i mušku utakmicu, a istovremeno su bili i vrlo atraktivni, pa se njihovoj pobjedi nema što za zamjeriti. S druge strane Zabočani su itekako razočarali, ovo je za njih poraz koji itekako boli. Mirisalo je na katastrofu jer je Matija Gubec u 81. minuti imao vodstvo od 3:0, no gosti su na kraju ipak s dva pogotka uspjeli ublažiti ovaj za njih itekako neugodan poraz.

Već u 2. minuti Baliero je najavio da Mladost neće imati laki dan u Gornjoj Stubici, no mladi Bivol obranio je njegov udarac. Mladost prvi puta prijeti dvije minute kasnije preko Šoštara, ali i Pušec je na visini zadatka. Nova opasnost za goste u 6. minuti kada puca Bačani, no i Bivol je siguran. Minutu kasnije na drugoj strani prijeti Kotarski, ali puca preko gola. U 10. minuti Mladost ima i malo sreće jer udarac Da Roche zaustavlja greda. Kotarski u 20. i Hrastinski u 23. nisu precizni za goste, a dobar udarac Bačanija u 33. minuti zaustavio je Bivol.

Tek što je ušao u nastavku Smrekar na ubačaj Kotarskog puca preko gola. U 50. ponovno je za domaće opasan Da Rocha, a Bivol ponovno dobro brani. Slijedi period nešto bolje igre Mladosti. Tako u 51. minuti Maričević nakon kornera Drčića puca glavom preko gola, a pet minuta kasnije Usmiani dobro puca, ali Pušec brani njegov udarac. Najbolju priliku za goste u 63. minuti propušta Petek koji s pet metara udaljenosti pogađa Pušeca. U 65. prijete Kotarski i Maričević u jednoj akciji, ali rezultat se nije promijenio. A ona šok za goste. Da Rocha se sjajnom minijaturom na centru oslobodio tri igrača, malo je potegnuo loptu i uposlio Roberta Glavača koji precizno zabija za 1:0. A onda u 69. minuti školska akcija domaćih. Izmijenili su sedam-osam paseva po podu, na kraju je lopta došla do Tomića koji zabija za 2:0. U 75. prijeti Smrekar, a u 77. Petek, no bez učinka.  Pravi delirij za domaće u 81. minuti. Robert Glavač je s 25 metara efektno prebacio Bivola za 3:0. Tome se ni najveći navijači domaćih nisu nadali. Do kraja utakmice Mladost je uspjela ublažiti „sramotu“. Prvo je u 83. minuti zabio Smrekar za 3:1, a onda dvije minute kasnije Ivanković na asistenciju Drčića zabija za konačnih 3:2.

Sve čestitke igračima i vodstvu  NK Matija Gubec na ovoj velikoj pobjedi. Pokazali su kako se brane boje svog kluba.

MATIJA GUBEC – MLADOST ZABOK 3:2 (0:0)

GORNJA STUBICA: igralište NK Matija Gubec, SUCI: Komorski, Kožar i Tomašić.

STRIJELCI: 1:0 R. Glavač 66', 2:0 Tomić 69', 3:0 R. Glavač 81', 3:1 Smrekar 83', 3:2 Ivanković 85'.

MATIJA GUBEC: Pušec, D. Glavač (74' Haramustek), Kelava (60' Šimunić), Da Rocha, R. Glavač, Bačani, Markus, Tomić, Landripet, Balierio, Horvat (81' Sačer). TRENER: Dragutin Đurđević

MLADOST ZABOK: Bivol, Vedriš (60' Ivanković), Maričević, Šoštar, Kotarski, Usmiani, Drčić, Tisanić, Lešković, Curman (46' Smrekar), Hrastinski (60' Petek). TRENER: Drago Bartolilć

Još članaka iz "Sport"

Facebook