Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni veterani Zagorca KR treći u Hrvatskoj

Odličan uspjeh veterana Zagorca KR na 24. Veteranskom prvenstvu Hrvatske

  • Veterani Zagorca KR treći su u Hrvatskoj - NASLOVNA.jpg

    Veterani Zagorca KR treći su u Hrvatskoj


Sjajne vijesti stižu nam s istoka „lijepe naše“ gdje se u Vinkovicma, Rokovcima i Dilju održalo 24. Veteransko Prvenstvo Hrvatske u nogometu. U konkurenciji 32 momčadi Zagorec KR osvojio je treće mjesto i tako još jednom dokazao da je u samom vrhu veteranskog nogometa u Hrvatskoj. 

Krapinčani su svoj pohod na treće mjesto počeli u skupini C. U prvom kolu s 1:0 savladan je Omladinac iz Herešina, u drugom je također s 1:0 savladan Jadran Poreč, da bi u trećem kolu Zagorec KR slavio s 4:0 protiv momčadi Mladost Komet iz Preloga. U osmini finala Krapinčani su s 5:1 pomeli Podravac Kitro iz Sesveta Ludbreških. U četvrtfinalu je s 1:0 savladan Libertas iz Novske, a pobjednički pohod zaustavljen je u vrlo uzbudljivom polufinalu gdje je Moslavina iz Kutine slavila s 3:2. Za 3. mjesto pucani su penali, a tu su Krapinčani bili uspješniji od Veterana Zaprešića s 4:3 i kući su zasluženo donijeli pehar za treće mjesto. Prvaci Hrvatske su veterani Španskog koji su u finalu s 2:0 bili bolji od Moslavine. Iz redova Španskog dolaze nam najbolji igrač Marko Iveković i najbolji vratar Ivan Ivić, dok je Mario Malarić iz Zagorca KR zajedno s Dankom Cerovečkim iz Moslavine najbolji strijelac prvenstva. Obojica su postigla po šest golova. 
Zagorec KR nastupio je u sastavu: Goran Malogorski, Danijel Malarić, Ivan Vukoja, Ivan Firer, Mario Malarić, Nikola Štrok, Ivan Ivanović, Miljenko Kunštek, Nino Kos, Darko Kunštek, Matija Novački, Dejan Poljak, Kristijan Buzina, Alen Gamilec, Branimir Gregurović, Mario Kovačec, Marko Pastorčić, Bojan Podgajski i Ivan Zubić, a ulogu voditelja obavljao je Dražen Šimunić. Od 24. PH veterana Zagorec KR nastupio je na njih 20, a ovo je peti puta da su se penjali na pobjedničko postolje. Prvaci države bili su 2018. u Poreču, 2011. bili su viceprvaci u Rovinju, dok su treća mjesta osvajali 2010. (Rovinj), 2017. (Poreč) i 2024. (Vinkovci). Svaka čast Krapinčanima. 

Veterani Rudara M

Nisu Krapinčani bili jedini zagorski predstavnici na završnici PH za veterane. Našu su županiju odlično prezentirali i veterani Rudara iz Mihovljana. Veterani Rudara M natjecanje su započeli u skupini F gdje su prvo s 1:0 savladali momčad Župa dubrovačka, potom s 3:1 Standard iz Nove Šarovke, da bi na kraju remizirali 0:0 protiv momčadi Čeglje. Sa sedam osvojenih bodova bili su najbolji u skupini F, a potom su u osmini finala s 2:1 bili bolji od Jadrana Poreča. Nažalost njihov put prema samoj završnici pomalo je nesretno prekinut u četvrtfinalu gdje su nakon 0:0 u regularnom dijelu poraženi od momčadi Veterani Zaprešić nakon izvođenja penala rezultatom 4:3. Šteta, no veterani Rudara M pokazali su da su zasluženo došli na završnicu i da su odlična momčad. 

Mario Malarić s nagradom za najboljeg strijelca

Veterani Rudara M nastupili su u sastavu: Danijel Končevski, Krešo Kuternik, Tomica Mikac, Kristijan Škudar, Nikola Kuternik, Stjepan Kranjčec, Ivan Šaronja, Davor Presečki, Nikola Vinceljak, Nikola Krsnik, Stiven Medvedec, Davor Rafaj, Damir Škreblin, Anđelko Brozd, Anđelko Pavlek i Dean Hmelina, dok je ulogu voditelja obavljao Dražen Biškup. 

Veterani Zagorca KR i Rudara M na PH u Vinkovcima imali su potporu predsjednika NS KZŽ, Stjepana Merkaša-Krojfa. 

Rezultati 
Skupina C
Zagorec KR – Omladinac 1:0 (M. Malarić)
Zagorec KR – Jadran Poreč 1:0 (Firer)
Zagorec KR – Mladost Komet 4:0 (Ivanović, Firer, M.Malarić, Buzina)

Skupina F
Rudar M – Župa dubrovačka 1:0 (Šaronja)
Rudar M – Standard 3:1 (Škudar, Šaronja, Franjčec)
Rudar M – Čeglje 0:0

Osmina finala: 
Zagorec KR – Podravac Kitro 5:1 (M. Malarić 3, Štrok, Kos)
Rudar M – Jadran Poreč 2:1 (Kranjčec, Presečki)

Četvrtfinale: 
Zagorec KR – Libertas 1:0 (M. Malarić)
Rudar M – Veterani Zaprešić 3:4 p (0:0)

Polufinale: Zagorec KR – Moslavina 2:3 (Kuntšek, Štrok)
Za 3. mjesto: Zagorec KR – Veterani Zaprešić 4:3 p
FINALE: Špansko Moslavina 2:0

Konačni poredak:
1.    Špansko
2.    Moslavina
3.    ZAGOREC KR
4.    Veterani Zaprešić

Kapetan Zagorca KR Nikola Štrok primio je pehar za treće mjesto

Još članaka iz "Sport"

Facebook